Izgoreo pogon preduzeća “4M”, šteta milionska

Izgoreo pogon preduzeća “4M”, šteta milionska
Podeli:

LESKOVAC – Požar koji je jutros izbio u pogonu preduzeća za proizvodnju nameštaja “4M” u tekstilnoj ulici u Leskovcu, ugašen je, a materijalna šteta se procenjuje na oko milion dinara, potvrđeno je “juGmedii” u tom preduzeću.

Vatrena stihija izbila je oko 10 sati u bivšoj lakirnici ugašenog preduzeća “Drvni kombinat”, koju je grad Leskovac ustupio preduzeću “4M” na korišćenje.

U momentu izbijanja požara u tom pogonu nije bio ni jedan od 26 zaposlenih radnika, a uzroci požara biće naknadno utvrđeni.

Vatrogasci su ugasili požar za sat vreme, ali je vatrena stihija stvorila paniku jer je postojala opasnost da se prenese na salon nameštaja istog preduzeća i dve obližnje škole.

“U pognu je privremeno bio uskladišten nameštaj u vrednosti od milion dinara. Sve je izgorelo, a izgoreo je i deo krovne konstrukcije”, kazao je jedan od zaposlenih u tom preduzeću.

Šteta koja na izgorelom objektu će biti naknadno procenjena.

Ovo je za godinu dana drugi požar koji doživljavaju vlasnici preduzeća “4M”, koje se ranije zvalo “Braća Apostolović”.

Krajem juna prošle godine u leskovačkom selu Palikuća u potpunosti je izgorela fabrika “Braća Apostolović”, a šteta je procenjena na oko 12 miliona dinara.

Pogon u “Drvnom kombinatu” je pripreman za obnovu proizvodnje.

Ovo preduzeće se bavi i prodajom nameštaja drugih proizvođača.

(Kraj)

 

 

Podeli:
Označen sa
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
vax76
Gost
vax76
4. jula 2012. 3:58 pm

Nemoguće da su ljudi ovoliki maleri (dva puta za godinu-dve). Ili su se opasno zamerili nekom ili sarađuju sa osiguranjem, još objekat koji im je ustupio grad Leskovac, mene grad odrao za eko taksu kad sam opravljao dečji dodatak, a kamo li da mi nešto ustupi, pri tom sam građanin grada Leskovca, a ovi mislim da nisu (možda grešim) građani

wpDiscuz