Izložba serijala „Vekovnici“ u Crnoj Gori

Izložba serijala „Vekovnici“ u Crnoj Gori
Podeli:

Strip serijal „Vekovnici“ autora Marka Stojanovića, predavača u Leskovačkoj školi stripa, desetogodišnjicu postojanja obeležio je na „11. Hercegnovskom strip festivalu“, koji je održan od 1. do 6. septembra u Crnoj Gori.

Marko Stojanović bio je jedini predstavnik Srbije južno od Beograda, a pored njega gosti festivala bili su i neki od najpoznatijih strip autora Evrope, kao što su Maurisio Del Vićenco italijanski crtač „Dilana Doga“, Antonio Luki crtač „Adama Vajlda“ i Valerio Held crtač „Diznija“, španski autori Rožer Ibanjez i Toni Fejzula, ali i hrvatski autor „Dardevila“, Goran Sudžuka i bosanskohercegovački autori „Spajdermena“, Milorad Vicanović Maza i Enis Čišić.

Hercegovački strip serijal predstavlja jednu od najrenomiranijih strip manifestacija u regionu, a svoj deseti rođendan obeležili su zajedno sa serijalom „Vekovnici“.

burst

Stojanović je kroz predavanje koje je pratilo izložbu, imao čast da publici i gostima predstavi svoj avanturištički serijal „Vekovnici“, koji je do sada višestruko nagrađivan.

Projekat je podržao grad Leskovac, u okviru Konkursa za projekte iz kulture, kao i Balkanska smotra strip autora i Leskovačka škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“.

Emilija Mladenović


Podeli: