Izložba suvenira i turističkih publikacija

Izložba suvenira i turističkih publikacija
Podeli:

LESKOVAC – Za najbolji suvenir na Četvrtoj izložbi suvenira i turističkih publikacija, koja je otvorena danas u Leskovcu, proglašen je suvenir „Crvenokosa boginja“, Turističke organizacije iz Odžaka, a prva mesta u tri kategorije za najbolje publikacije osvojile su organizacije iz Beograda, Kruševca i Vršca.

Ovogodišnja dvodnevna Izložba suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu okupila je 45 izlagača, uglavnom turističkih organizacija, s ciljem da se pokažu nova dostignuća u toj oblasti.

Za najbolju gradsku nošnju žiri je proglasio nošnju iz 19. veka beogradske turističke organizacije, Požarevčani su prikazali najbolji privezak za ključeve, a Smederevčani najbolji plakat pod nazivom „Tvrđava u tvrđavi“.

Reportažni film Turističke organizacije iz Lebana „Atlas kulturnog nasleđa“ nije ima konkurenciju, a u kategoriji turističkih promotivnih filmova prvo mesto zauzeo je film iz Kragujevca „7 u 7“.

Manifestacija ima i prodajni karakter, ali su se brojni posetioci i gosti najviše obradovali specijalitetima sa roštilja, posluženim na dugačkom stolu u holu Kulturnog centra.

Za sutra je predviđen obilazak turističkih i kulturnih potencijala u leskovačkom kraju.

(Kraj)


Podeli: