Javni radovi smanjuju nezaposlenost

Javni radovi  smanjuju nezaposlenost
Podeli:

PIROT- Opštinska Komisija za odobravanje i kontrolu javnih radova  odobrila je 12 od ukupno 29 pristiglih projekata po konkursu za sprovođenje javnih radova na lokalnom nivou koji se finansiraju iz budžeta opštine . Ukupna vrednost odobrenih projekata je preko dva miliona dinara.

 Na javnim radovima na lokalnom nivou biće uposleno 30 nezaposlenih lica a vreme trajanja javnih radova je 3 meseca. Lokalni javni radovi počinju 15. marta. Ovo je treća godina zaredom kako opština Pirot iz budžeta finansira javne radove i pomaže smanjenju nezaposlenosti u gradu. .

“Na ovaj način pomažemo smanjenju nezaposlenosti u našoj opštini na odredjeno vreme a u isto vreme rešavamo mnoge komunalne i infrastrukturne probleme u gradu, a posebno selima u kojima godinama ništa nije radjeno oko uredjenja seoskih  grobalja, divljih deponija, igrališta i ulica. U selima su ovi lokalni javni radovi naišli na dobar prijem meštana, izjavio je stručni saradnik za ekonomski razvoj u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj opštine Pirot Nenad Petrović.

Lica koja će biti angažovana na javnim radovima radiće na uredjenju kapela i crkvenih kompleksa, uredjenu i izgradnji dečjih i sportskih igrališta i parkova, čišćenju kanala, utedjenju seoskih domova kulture.

Prošle godine je na lokalnim javnim radovima radilo 59 nezaposlenih lica a vrednost 24 odobrena projekta je bila oko pet miliona dinara.

 

(kraj)


Podeli:
  1. Kad pametni zacute,bud... progovore,fuk... se obogate 29. februara 2012., 9:24 am

    E moj sinko,ima ona narodna:pametan cega se stidi….pun si sebe i istices smanjenje nezaposlenosti u gradu gde ne radi 15000.-radno sposobnih a ti si uposlio 30 na 3 meseca.Pokri se i cuti zajedno sa tim sto te guraju,jer su oni doveli do famozne stope nezaposlenosti od preko 70% koja vodi ka izumiranju grada.Da se stidite,jer sa vozackom dozvolom za traktor ne seda se u avion,ZARAD LICNE KORISTI,jer stradaju i putnici i vozaci.Sreca je sto dolazi svanuce,a ti kao mlad junosa procitaj clanke na portalu GRAD PIROT radi istine i pravilnog formiranja.

Comments are closed.