Jednokratna pomoć sportistima-vraćanje prošlogodišnjeg duga?

Jednokratna pomoć sportistima-vraćanje prošlogodišnjeg duga?
Podeli:

LESKOVAC – Nedavna odluka Veća grada Leskovca o dodeli jednokratne pomoći sportskim klubovima i društvima u iznosima od po 100, 50 i 25 hiljada dinara, samo je vraćanje dela prošlogodišnih dugovanja, tvrde pojedini sportisti.

„Ova pomoć nije ništa drugo nego vraćanje dela duga iz predhodnih godina. Prema odluci o buđžetu za 2011. godinu, naš klub je trebalo da dobije 608 hiljada dinara, a dobili smo samo 152 hiljade. To znači da ćemo sa ovih 100 hiljada dobiti duplo manje od predviđenih sredstava za 2011. godinu“, analizirao je za portal Sportska strana juga predsednik fudbalskog kluba Orion Moravac Jovan Stanković.

Za Stankovića, ali i za još neke čelnike sportskih klubova, koji su najavili zajedničku reakciju, sporni su i kriterijumi po kojima je deljena pomoć, ali i kriterijumi po kojima klubovi dobijaju sredstva iz buđžeta na godišnjem nivou.

„A najviše je sporno to što se pojedinim klubovima odobren novac isplati do poslednjeg dinara, a mnogima samo četvrtina i trećina“, dodao je Stanković.

Prema odluci gradskih većnika, preko 30 klubova će dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od po 100 hiljada dinara, 24 po 50 hiljada, a nekoliko klubova i društava po 25 hiljada dinara.

(Kraj)

 


Podeli:
  1. vecnici na vesala 07.03.2012., 23:30

    SRAMNO JE OVO BRACO SRBI, AKO STE SRBI, A SVE LICI DA STE TURCI I TO TESKI…POTURICE !!! PA DAJTE LJUDIMA REDOVNO I RAVNOMERNO, ZA STA SLUZE KRITERIJUMI ?? NEPISMENE BUDALE, ZA DINAR BISTE RODJENE MAJKE PRODALI !!! TURCI NIJEDNI

Comments are closed.