Jedriličar krenuo na put od 10 hiljada kilometara

Jedriličar krenuo na put od 10 hiljada kilometara
Podeli:

 

NIŠ –  Jedriličar Dejan Milosavljević iz Niša krenuo je danas svojim plovilom na put dug 10 hiljada kilometara, u čast obeležavanja 1700 godina Milanskog edikta.

U ovu avanturu krenuo je od Golupca preko Dunava, zatim će Rajnom, Majnom, Mozelom, Soanom i Ronom stići do grada Arla u Francuskoj.

“Ideja je da se povežu sve najvažnije tačke Rimskog carstva i da se pošalje poruka da je Niš grad u kome treba doći jer je to mesto dobrote i tolerancije, kazao je Milosavljević koji se prvi na Balkanu odlučio na ovakav poduhvat.

Milosavljević je i predsednik niškog Jedriličarskog kluba „Zoran Radosavljević.

“Jedrenje je moj život i sve u vezi toga mi je poznato tako da me me usamljenost i spartanski način života ne brinu, samo se plašim administrativnih prepreka”, dodao je,

Jedrličara, koji plovi pod zastavom gradske opštine Medijana, na put je ispratio predsednik te opštine Dragoljub Ćirković.

“Ovo je velika hrabrost. Njegov put predstavlja pravi poduhvat kakav i zaslužuje obeležavanje 1700 godima Milanskog edikta”, istakao je Ćirković i dodao da će Niš nizom manifestacija tokom godine obeležavati ovaj jubilej.

Dejan Milosavljević očekuje da na cilj stigne za tri meseca, a naredne godine planira da se od Arla otisne na Sredozemno more pa dalje prema Crnom moru, pa da se opet Dunavom vrati do polazne tačke.

(Kraj)

Podeli:
Označen sa