Joca Pajsa vodi vlasotinačke preduzetnike

Podeli:

VLASOTINCE – Posle dve decenije obnovljen je rad Udruženja privrednika, preduzetnika i zanatlija kojih u vlasotinačkoj opštini ima više od hiljadu registrovanih i upošljavaju 7 hiljada radnika. Za nepunih mesec dana rada uspeli su da se izbore da njihove zahteve i probleme uvaži lokalna vlast i komunalna preduzeća. Tvrde da su apolitični ali da će učiniti sve da se u Vlasotincu bolje živi.
Reč je o Jovanu Stojanoviću, vlasniku Fabrike cementnih proizvoda Živojinu Živkoviću, vlasniku apoteke Medika, Goranu Anđelkoviću, vlasniku fabrike za proizvodnju stolarije, Saši Đokiću, trgovcu, Spiridonu Valčiću, vlasniku istoimene klanice I mesare, Draganu Stojanoviću, vlasniku Mlekare Gložane, Vladimiru Kociću, vlasniku pekare I mlina Sanja, Nebojši i Slaviši Stojičiću, GP “Kapital gradnja”, Srđanu Ranđeloviću, trgovcu… U Udruženju su i Nutrikato i Andrea Fiorentino, Italijani koji u Vlasotincu imaju fabriku tekstila koja upošljava 200 radnika. Ima ih u svim granama privrede ali se uglavnom bave proizvodnjom. 
– Znamo kako da radimo i zaradimo ali ponekad ne možemo da utičemo na okolnosti. Jeste da je kriza ali mora se živeti. Ne možemo da utičemo na svetske berze ali da promenimo neke stvari u našeg gradu to možemo. Nema filozofije niti mudrosti, samo treba biti pošten domaćin, kaže Jovan Stojanović Pajsa, predsednik Udruženja i vlasnik fabrike za proizvodnju građevinskog materijala. 
Živojin Živković, podpredsednik Udruženja je i prvi predsendik Privrednog saveta koji je krajem prošle godine osnovan pri lokalnoj samoupravi. Od 11 članova Saveta čak petorica su privrednici
– Uspeli smo da izmenimo odluku o visini firmarine. Ne mogu isto da plaćaju kockarnice i kladionice i oni koji proizvode. Tražili smo da ovi prvi plaćaju milion dinara ali su vlasti usvojile taksu od 200 hiljada dinara. 
Privrednici sada žele da se pravednije plaća i odvoženje smeća koje obavlja austrijska kompanija „Por, Verner i Veber“. Nisu zadovoljni jer im se selektivno fakturišu usluge.


Podeli:
  1. Dokle cete da lazete gradjane da ste apoliticni ,kad ste u politici iz licnih interesa SRAM VAS BILO!

Comments are closed.