Nišville pokreće Midnight Jazzdance Stage

Joey Negro na Nišvilu

Joey Negro na Nišvilu
Podeli:

NIŠ – Autor planetranog hita „Make me move on“ i jedan od najtraženijih disk džokeja i producenata Joey Negro nastupiće na novoj besplatnoj sceni ovogodišnjeg Nišvila.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević kaže da će Midnight Jazzdance stejdžbiti lociranna travnatom platou u Tvrđavi pored nekadašnjih slikarskih ateljea koji su 2003. godine izgoreli u požaru, a nastup headlinera na ovoj bini počeće po završetkukoncerata u glavnom programu.

„Umesto ulaznice, kaže Blagojević, posetioci će moći da doniraju novac koji će biti iskorišćen za obnovu ateljea kako bi festival i sam grad Niš dobili narednih godina svojevrsni„Otvoreni atelje“ iliti „Niški Monmartr“ gde bi slikari koji od grada dobiju atelje na korišćenje, organizovali izložbe svojih radova, ne samo tokom Nišvila već i u vreme ostalih letnjih festivala u Tvrđavi (Filmski susreti, Internacionalne horske svečanosti, Nisomnia) i time značajno obogatili kulturni život grada.

Pored Joey Negra nastupiće još 12 Di Džejeva – između ostalih i najbolji DJ dalekog istoka Rustam Ospanoff iz Kazahstana, Nick Recordkicks iz Italije, Florian Keller (Jazzanova) iz Nemačke, dvojac Faze Action iz Britanije i Water Nimph iz Bugarske. Domaću podršku činiće: DJ Funky Junkie, DJ Ceka, DJ Chile, Master Flow, DJ Loptica, Trenchtown Senior.

Joey Negro je svakako najveća zvezda ovog dela programa. To je u stvari jedan od mnogih pseudonima britanskog producenta i DJa čije je pravo ime Dave Lee. Ostala imena pod kojima radi su Jakatta, Akabu, Z Factor, Doug Willis, The Sunburst Band, Sessomatto itd. Najpoznatiji hitovi su mu “American Dream”, “Make A Move On Me”, “Must Be The Music”, a lista izvođača koje je on remiksovao je više nego impresivna: Pet Shop Boys, Diana Ross, Thelma Houston, Empire Of The Sun i još mnogo njih, a na svojoj etiketi Z Records, kao i na drugima je radio i bootleg verzije i remikse za neke od najpoznatijih bendova u istoriji muzike. Osim toga, on je izuzetno veliki poznavalac i kolekcionar ploča jazz funk, house i disco funk muzike i njegova kolekcija broji desetine hiljada naslova i nju bi svaki ljubitelj muzike mogao samo da poželi. Zbog toga iza sebe ima i puno oficijalnih kompilacija (“Jumpin’”, “Disco Spectrum”, “Classic Disco Mastercuts”, “Backstreet Brit Funk”…)koje u sebi sadrže muziku i izdanja koja su u originalu izuzetno skupa, a zahvaljujuci njemu su postala dostupna širokom krugu ljudi koji su fanovi tog žanra. Iza sebe ima preko 300 izdanja, a sigurno ne postoji neko ime koje je značajno u house i disco muzici sa kojim Joey Negro nije radio ili delio mix pult.

(Kraj)


Podeli: