Još 15 miliona dinara do kraja godine Vlasotinčani ulažu u infrastrukturu

Podeli:

 

Ministrastva za infrastrukturu i zaštitu životne sredine obezbedili su 15 miliona dinara za nova infrasturkturna ulaganja u vlasotinačku opštinu. Nebojša Stojanović, zamenik predsednika opštine izjavio je danas za Jugmediu da će naredne nedelje izvođači radova vlasotinačka „Mehanizacija“ i „Produkt“ iz pečenjevca započeti radove na rekonstrukciju nekoliko ulica u gradu i izgradnju predvodnice “riblje staze” na reci Vlasini kod Boljara. Stojanović je izjavio da će svi radovi biti završeni pre kraja građevinske sezone.

– Vodimo  računa da se sredstva koje se izdvajaju iz buđžeta i republičkih organa ravnomerno ulažu u gradskim i seoskim sredinama. U predhodne dve godine lokalna samouprava je uspela  da obezbedi blizu 200 miliona dinara iz republičke kase. U prvim mesecima naredne godine počeće izgradnja mosta na Vlasini kod Konopnice vredan 50 miliona dinara i put do planinskog sela Jakovljeva gde osnovnu školu pohađa čak 50 učenika. Sam projekta za izgardnju mosta vredan dve miliona dinara finansiralo je preduzeće „Putevi Srbija“.

Stojanović je podsetio da su u samom gradu uredili desetak ulica a pre zime završiće se i sa popločavanjem trotoara u centralnoj  Dušanovoj ulici, od zgrade opštine do vrtića. Privode se kraju i radovi na transfer stanici i selekciju otpada čiju izgradnju je sa 70 miliona dinara finansirao Fond za zaštitu životne sredine. Takođe, završena je i rekonstrukcija Doma kulture u selu Boljaru.


Podeli: