Jumko: Prvo povećanje plata u januaru

Jumko: Prvo povećanje plata u januaru
Podeli:

VRANJE- Povećani obim posla u kompaniji “Jumko”  iz Vranja, kroz ugovorene poslove za celu 2017. godinu otvoriće mogućnost novog zapošljavanja ali i uvećanje  zarada u ovoj kompaniji.

Trend pozitivnog poslovanja iz prethodne godine, nastavljen je i u 2016. godini, a najveći poslovi usmereni su za srpsku vojsku i policiju

Prema rečima generalnog direktora uspeh kompanije ogleda se između ostalog i u vraćanju poslova iz 2000. godine za Nemačku i Poljsku vojsku, zatim ugovorom za proizvodnju tkanine od million metara za nemačku firmu, a povećan je i izvoz za englesko tržište od 15 odsto.

Socijalni program za 315 radnika sa uvećanjem obima posla otvara mogućnost novog zapošljavanja

Mi ćemo u sledećoj godini imati prostora da zbog velikog obima posla primimo određeni broj mladih ljudi u proizvodnji neophodnih za proces proizvodnje“, rekao je Branislav Trajković, generalni direktor „Jumka“

Od 1.200 radnika, u proizvodnom pogonu Jumka radi oko 880 radnika čija je prosečna zarada od 20.000 do 23.000 dinara koja se redovno isplaćuje svakog 25. u mesecu, tvrdi Miodrag Galić, predsednik sindikata “Jumko spas”. U narednoj godini planirana su dva povećanja ličnih dohodaka za radnike

Jedno je već u januaru, a očekuje se da krajem aprila imamo još jedno povećanje . To sada zavisi od naše proizvodnje i zalaganje radnika”, navodi Galić.

jumko-ministar-2

“Jumko” već ima i ugovorene poslove za 2018. godinu što će otvoriti potrebu i za angažovanjem kooperanta kako se velike proizvodne trake ne bi zaustavljale zbog serije koja broji manje od stotinu proizvoda.

Ti kooperanti mogu biti iz grada, a mogu biti i neke firme formirane u okviru ovog holdinga, da zakupe proctor kao nova preduzeća. Daćemo šansu onima koji žele da rade samostalno da nam budu partneri i da rade”, pojašnjava Popović.

Firma planira da oko 40.000 metara kvadratnih prostora da pod zakup kako bi se i na taj način ostvario prihod ali budući da se većinski deo nalazi u državnom vlasništvu, pregovori i odlučivanje sa potencijalnim zakupcima se vrše na nivou države. Za 15.000 metara kvadratnih već su zainteresovani Turci, a postoje realne indicija da će se takav dogovor uskoro realizovati.

Milan Zdravković


Podeli: