Kabinet gradonačelnika: Studentkinje dobile novac za put u Strazbur

Kabinet gradonačelnika: Studentkinje dobile novac za put u Strazbur
Podeli:

LESKOVAC – Iz kabineta gradonačelnika Leskovca oštro je demantovano današnje pisanje Blica da lokalna samouprava nije bila zainteresovana da  pomogne  odlazak dve studetkinje Pravnog fakulteta u Nišu, članica tima koji je trebalo da se takmiče u Strazburu na simulaciji sudjenja.

Saopštenje PR službe prvog čoveka Leskovca prenosimo u celosti:

„Ta informacija je netačna i zato ovom prilikom izjavljuujemo oštar demanti.

Nakon dobijenog dopisa od studentkinja Jelene Mladenović i Aleksandre Stojanović koji je u kabinet stigao 3. Februara, kontaktirali smo dekana Pravnog fakulteta u Nišu.

Od gospodina Lazića smo dobili informaciju da je fakultet uplatio kotizaciju i put za takmičare, ali da su se svi oni dodatno obraćali za pomoć kako bi imali veća sredstva za putovanje, s obzirom na to da je veliki broj takmičara s ovog fakulteta učestvuje medjunarodnim takmičenjima.

Grad Leskovac je 27. Januara na dan Svetog Save dvema studentkinjama iz Leskovca Jeleni Mladenović i Aleksandri Stojanović uplatio po 35 000 dinara, kao studentima koje su ostvarile prosek veći od 9.5.

Baš ta sredstva namenjena su za dodatnu edukaciju i takmičenja studenata tako da smo mišnjenja da smo mi svoje obaveze prema studentkinjama ispunili“, navodi se u saopštenju.

(Kraj) dum


Podeli: