Kad Leskovac zaliči na Amsterdam (FOTO VEST)

Kad Leskovac zaliči na Amsterdam (FOTO VEST)
Podeli:

Nekadašnji viseći, a danas betonski pešački most preko Veternice koji vodi ka zelenoj pijaci na Niškoj ulici, subotom se pretvara i parking za bicikle.

Bicikli svih boja i marki uredno su poređani i uglavnom zaključani za ogradu, na šta su prolaznici izgleda navikli.

Nekada se na onim mostom, srušen 1995. godine, išlo sa oprezom, ali su deca namenski odlazila i klackala se na njemu, a njegov betonski naslednik dobio je novu svrhu, pa danas, barem na slici koju nam je poslao naš čitalac, pomalo asocira na Amsterdam.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Stari viseći most je bio nešto najlepše što je Leskovac imao i o kome se pričalo nadaleko. Ne znam kome je došla genijalna ideja da uništi taj prelepi objekat kada se mogao uz malo ulaganja adaptirati i krasiti naš grad.

 2. Samo, ne verujem da su ograde amsterdamskih mostova neofarbane, zarđale …
  p.s. „Neko mi je ukrao biciklo,
  jer ga nisam dobro vezo lancom“ …
  Amsterdam, B. Đorđević :)

 3. Ovo mi vise lici na selo nego na grad..

  • Brdo špriceva i tolerancija 05.08.2017., 22:49

   Boravio sam par dana u Amsterdamu i mogu vam reći da su mnogi njegovi delovi smrdljiviji i upišaniji od podnožja našeg mosta. Ne dao nam Bog da ni po čemu ličimo na Amsterdam. Opraštam neznanje autoru teksta.

   • Ne verujem da si ikad bio u Amsterdam , verovatno neznas ni na kartu da ga nadjes jer nebi tako nešto tvrdio. Amsterdam je divan i čist grad i ne smrdi kao Leskovac

 4. Neko ko zna 06.08.2017., 00:26

  Ne znam koliko Autor teksta zna, ali ja sam bio nekoliko puta u tom gradu i nigde nisma osetio smrad, kako kažete. Njihovi građani, domaćinstva, godišnje izdvajaju po 250 evra za održavanje kanala. Ja sam osetio miris cvetova, ne znam šta ste vi. Inače, ne znači da je Leskovac u svemu lošiji od gradova na zapadu. Ja ga ne bih menjao ni za koji, pa ni za Amsterdam

  • Dođite prekosutra 06.08.2017., 20:55

   Ne verujemo ti. Skeniraj pasoš sa stranicama gde su pečati, isfotokopiraj u 3 primerka i podnesi pisanu molbu Jugmediji da sve to objavi.

 5. Tu trebate proci da bi videli u kakvom je stanju nas grad(uraso i napusten kej, zardjali most, smece na sve strane…)

  • A JP Komunalac, par desetina metara odatle :))))

   • A komunalna policija bleji kolima u krug i troši gorivo, po jednu kesu đubreta da ponesu svakim prolaskom oko pijace počistili bi sve umesto komunalca,

Comments are closed.