Kako su Leskovčani dobili svog Radovana Trećeg

Kako su Leskovčani dobili svog Radovana Trećeg
Podeli:

Iako u nekoliko navrata od strane autora najavljivana kao urnebersna komedija, predstava „Ko je koga“ se na sinoćnjoj premijeri svela na obično preglumljavanje genijalnih improvizacija Zorana Radmilovića iz „Radovana Trećeg“.

Ova predstava koštala je građane Leskovca blizu milion dinara

Besmislen pokušaj repovanja  „Crvenog bana“, nesinhronizovano sudaranje glumaca na sceni i loš Leskovački govor obeležili su ovaj komad čija priča neodoljivo podseća na radnju iz već pomenutog „Radovana“ da se postavlja pitanje ne treba li Dušan Kovačević da tuži autora teksta, koji je inače iz naših krajeva, Živomira Stojanovića – Žorža.

Naime, reč je o devojci koja zatrudni sa komšijom koji je „smrtni neprijatelj“ njenog oca, a onda deda i otac otimaju nesrećnog mladića i ispituju ga u fazonu već poznate replike – Tu me gledaj!… Što je bilo sasvim dovoljno da se iz  nekoliko stolica u publici čuje: Da li sam ja došao da gledam Radovana?

Uz dužno poštovanje reditelju Stojanu Mladenoviću koji je ovom predstavom sinoć obeležio 30 godina rada u leskovačkom Narodnom pozorištu, naš savet vam je da u plejer ubacite original DVD „Radovana Trećeg“ jer će vas original, makar ga gledali i po hiljaditi put, bolje zabaviti nego bleda leskovačka kopija.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Svaka cast na iskrenom i objektivnom tekstu. Ova predstava Narodnom pozoristu nije trebala.

 2. U ovom smeru naše pozorište ide već par godina. Ništa kvalitet, samo senzacija

 3. Predstava je super.

 4. Grdelicanin 31.03.2017., 16:17

  Ocigledno je novinar zaboravio da spomene odlicnu energiju i dinamiku koje ovu komediju karaktera prate tokom celog izvodjenja… Smeh je bio najcesci komentar, a to sto je Zoran Radmilovic uzor vecini komedijasa nikako ne moze da skodi.. Zivot ovom delu udahnuo je reditelj, a ovakav odabir glumaca svakim novim igranjem ucinice je da kao Radovan zivi dugo medju ljudima. I bila je puna sala, to je brojka kojom se treba baviti..

 5. Predstava je u rangu Kursadžije. Žalosno u šta se pretvorilo naše pozorište

 6. Radovan treci 31.03.2017., 22:57

  Gledao premijeru. Ovaj komad ima veze sa Radovanom koliko i nebo sa zemljom!

 7. Za ovakvu zluradost „novinar“ je, verovatno, imao svoje razloge. Zahvaljujem mu na suzdržanosti što na listu „pokradenih“, pored Dušana Kovačevića i Zorana Radmilovića, nije uvrstio i Viljema Šekspira i, recimo, Lorensa Olivijea. Onda bi morao da halucinira i pominjanje iz publike „Romea i Julije“ baš kao što je to učinio sa „Radovanom“. Ali, koga valja žaliti ne valja ga kuditi. Može biti da je imao „100 evra razloga“ da ne vidi hrabrost reditelja da pruži priliku „lokalnom“ autoru, da se u predstavi šale na račun južnjačkog (sopstvenog) mentaliteta, da se predstava već posle dva izvođenja „spustila“ među ljude citatima bar kao i „Radovan“ i da je izgledno da joj palanačka pakost i duh samoporicanja neće omogućiti desetak izvođenja da zablista kako su autori i akteri zamišljali.
  Srećom, doći će dan kada ćemo i to obnoviti.

  • Poklanjamo vam 100 puta ništa

   • Popokatrpetl 01.04.2017., 14:56

    Poklanja onaj koji je finansijski održiv, koji pravi novac. Vi možete da „poklonite“ samo ono što je naše.

  • Jello Biafra 01.04.2017., 11:03

   Saviću, prenebregavate činjenicu da Šekspira treba pročitati da bi ga kasnije u ćevapu novinar prepozn’o. L.Olivijea da ne pominjemo, o njemu Pink još nije emitovao dokumentarac.

   • Susjed Millissav 01.04.2017., 14:21

    Kako si maliciozan, Biafro. Pa sigurno je čuo za Stanlia i Lorens Olivera. Nisu naši novinari od juče.

 8. Familija Pampurci prelazi u kontra napad.Na vr glavu su nam se ukacili oni sto im se organizam naviko na glupost,ne znanje i zlobu.

Comments are closed.