Kamere i dronovi u borbi protiv poplava

Kamere i dronovi u borbi protiv poplava
Podeli:

Direkcija za izgradnju i komunalne delatnosti opštine Gadžin Han opremljena je nedavno najsavremenijom opremom za reagovanje u slučaju poplava vrednom 270.000 evra, zahvaljujući projektu prekogranične saradnje koje je realizovala sa bugarskom opštinom Dubnica.

Predsednik opštine Gadžin Han Saša Djordjević kaže da je direkcija dobila bager za čišćenje korita reka, osam kamera za praćenje nivoa vodostaja reka, dron, agregat, čamac i tri pumpe za vodu.

Dodao je da je oprema nabavljena u okviru projekta prekogranične saradnje koji se finansira iz pretpristupnih fondova Evropske unije, a čiji su osnovni ciljevi zaštita životne sredine i zaštita u vanrednim situacijama, pre svega u slučaju poplava.

Direkcija za izgradnju i komunalne delatnosti krenula je da novim bagerom čisti pritoke Kutinske reke kako bi uvećala protok čitave rečne mreže na području Gadžinog Hana„, rekao je Djordjević.

Naveo je da će tokom jeseni biti očišćene sve veće pritoke Kutinske reke čime će značajno biti smanjena opasnost od poplava na tom području.

Biljana Ljubisavljević


Podeli: