Karatisti iz Bojnika treći na svetu

Karatisti iz Bojnika treći na svetu
Podeli:

Kata tim Karate kluba „Pusta Reka“ iz Bojnika u sastavu Aleksandar Stojanović, Nikola Denić i Denis Demirović“ na 25. Skaudan World svetskom šampionatu osvojio bronzanu medalju za Šotokan reprezentaciju Srbije.

Dvadesetpeti svetski šampionat održan je od 6 do 8. oktobra u Egeru u Mađarskoj, a za  juniorsku reprezentaciju je, pored pomenutih takmičara, uz trenera Zdravković Igora, nastupila  i Anabela Stefanović koja je u katama pojedinačno zauzela četvrto mesto u veoma jakoj konkurenciji.

„U narednim mesecima očekuje nas dosta rada i puno takmičenja od kojih bih izdvojio kup regiona koji je kvalifikacioni deo takmičenja za Kup Srbije koji će se održati u Beogradu početkom decembra na kome Anabela, Aleksandar i denis brane titulu prvaka Srbije,“ kaže trener Igor Zdravković.

Valja podsetiti da su takmičari KK „Pusta Reka“ iz Bojnika ove godine već osvojio treće mesto na Evropskom prvenstvu i da su ovim rezultatom samo potvrdili prethodni. Takođe, Anabela Stefanović je 2016. godine na svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.
Zoran Jovanović


Podeli: