Karte za „Filmske susrete“ od danas u prodaji

Karte za „Filmske susrete“ od danas u prodaji
Podeli:

Niški kulturni centar (NKC) danas je krenuo sa prodajom karata za „Filmske susrete“ koji će ove godine biti održani od 24. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

„Cena kompleta karata je 2.000 dinara, a mogu da se kupe u Oficirskom domu i prostorijama Turističke organizacije Niš koje se nalaze u Voždovoj ulici, Tvrdjavi i Obrenovićevoj ulici“, saopštili su u Niškom kulturnom centru.
Prema rečima zaposlenih u NKC-u ukoliko do početka „Filmskih susreta“ ne budu prodati svi kompleti karata u prodaji će se naći i pojedinačne karte, a njihova cena biće 400 dinara.
Iz NKC-a, koji po tradiciji organizuje Festival glumačkih ostvarenja, takođe su najavili da će na ovogodišnjem festivalu biti prikazano 12 filmova u zvaničnoj selekciji, kao i dva filma van konkurencije.
Festival će biti otvoren filmom „Stado“, koji je režirao Nikola Koja i dodelom nagrade „Pavle Vuisić“.
Ovu nagradu za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu, Udruženje filmskih glumaca Srbije dodelilo je glumici Svetlani Ceci Bojković.
Publika u Nišu moći će na predstojećim „Filmskim susretima“ da pogleda filmove „Ustav republike Hrvatske“, „Santa Maria Della Salute“, „Afterparty“, „Nigde“, „Rekvijem za gospodju J“, „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“ „Slepi putnik na brodu ludaka“, „Jesen samuraja“ „Biser Bojane“ „Kozje uši“ „Igla ispod praga“.
Poslednje večeri, 30. avgusta, na programu će biti prva epizoda serije „Senke nad Balkanom“ koju je režirao Dragan Bjelogrlić i dokumentarni film „Hipi dolina“.
Organizatori 32. Festivala glumačkih ostvarenja  najavili su gostovanje velikog broja glumaca iz Srbije, ali i iz regiona.

B.Ljubisavljević


Podeli: