Klostridija u vranjskoj Bolnici

Klostridija u vranjskoj Bolnici
Podeli:

VRANJE – Pacijentinja kod koje je dijagnostikovana bakterija klostridija (Clostridium difficile) je prvo došla inficirana na interno odeljenje gde je potvrđena infekcija bakterijom.

Ona je prebačena zbog prirode bolesti i hitno operisana na hirurgiji, zbog čega se hladni program operacija umesto na ovom odeljenju izvodi na Urologiji.

„Po odlukama i proceduri Komisije za intrahospitalne infekcije, nakon operacije pacijentkinja je izolovana u posebnu prostoriju kako bi mogao da se prati postoperativni tok, na zahtev ordinirajućeg hirurga dr Momčila Stošića, u trajanju od 72 sata. Nakon toga pacijentkinja je prevedena na Infektivno odelјenje“, navodi se u saopštenju za javnost Zdravstvenog centra u Vranju.

Iz Zdravstvenog centra tvrde da je procedura vezana za sve postupke pri pojavlјivanju ovakve infekcije u bolnicama u potpunosti i na svim nivoima ispoštovana, uklјučujući praćenje od strane Republičke zdravstvene inspekcije.

Hladan i hitan operativni program u periodu dekontaminacije i dezinfekcije operativnog dela Službe opšte hirurgije radi se u Službi urologije nesmetano i bezbedno.

(Kraj)iva


Podeli: