Koalicija za Pirot ulazi u novu stranku

Koalicija za Pirot ulazi u novu stranku
Podeli:

PIROT – Koalicija za Pirot biće deo nove stranke Ujedinjeni regioni Srbije (URS) čije formiranje je u toku. Lista Koalicija za Pirot-URS i SPO ima 23 od 56 mandata i sa socijalistima, demokratama i GG “Pirotski naprednjaci“ čini deo skupštinske većine.

Član Predsedništva URS i predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić rekao je za agenciju “Jugmedia” da je URS kao udruženje nacionalnih, regionalnih i lokalnih stranaka i grupe gradjana nastao 6. maja 2010. godine, i da se od samog početka postavljalo pitanje kako će to udruženje funkcionisati posle izbora održanih u maju ove godine.

“Predsedništvo URS procenilo je da će na ovaj način da se lakše koordinira rad na području cele države i da će rezultati postignuti na prošlim izborima, gde postoji velika razlika, biti na istom nivou”, rekao je Vasić.

Vasić napominje da će raditi na tome da budu specifični kao što su bili do sada.

“To će biti zadatak Statutarne komisije jer moramo da usaglasimo neku vrstu samostalnosti regionalnih i lokalnih partija kao što su
postojale do sada i da ostavimo tu lokalnu prepoznatljivost i decentralizaciju za koju se zalažemo. Dakle, biće to jedna specifična stranka koja neće funkcionisati kao druge stranke, ali će ipak biti jedinstvena”, naveo je Vasić.

Koalicija za Pirot do sada je tri puta pobeđivala  na lokalnim izborima.

(Kraj)


Podeli:
Označen sa
  1. Bumbari i trutovi ne prave med.... 13.10.2012., 02:52

    Ovo je toliko bledo i providno da ne zasluzuje nikakav komentar.Izlaz iz apatije i siromastva je u formiranju novog izvrsnog odbora SNS-a u okrugu i na lokalu od normalnih,patriotskih i prodornih ljudi(Igor Veljkovic,Zoran Kostic,Goran Jovanovic,Goran „Tanuki“…)koji ce napraviti red u Opstini i JP,oiziveti privredu i gradnju,unistiti tajkune,i gde ce svi gradjani ucestvovati u drustvenom zivotu i imati isti tretman,a ne klika od 5%,jer ta prica vise ne prolazi,jer je dovela vecinski narod na najnize grane u istoriji postojanja.

Comments are closed.