Koncert pirotskog mladog pijaniste Nikole Pešića u Parizu

Pešić je osvajao mnoge nagrade na takmičenjima mladih pijanista u Srbiji i inostranstvu.

Koncert pirotskog mladog pijaniste Nikole Pešića u Parizu
Podeli:

PIROT – Na poziv Kulturnog centra Srbije u Parizu, pijanista iz Pirota Nikola Pešić (28) u Galeriji ovog centra u centru Pariza održao je koncert i oduševio publiku francuske prestonice.

Izvodio je dela Mocarta, Lista i drugih čuvenih kompozitora. Pešić trenutno živi u Bernu gde je na postiplomskim studijama na Univerzitetu umetnosti

U izjavi za TV Pirot, Pešić je rekao da je koncert realizovan na poziv Kulturnog centra Srbije u Parizu i da je od organizatora dobio ponudu da nastupi ponovo u okviru ciklusa promovisanja najtalentovanijih evropskih mladih muzičara.

„U samom centru Pariza, u punoj galeriji Kultnog Centra Srbije održano je ovo muzičko veče. Zahtevna publika, bila je zadovoljna izvođenjem dela Mocarta, Lista, Šimanovskog, Kurtaga.Nije izostao ni bis. Utisci su jako pozitivni. Jedna Francuskinja koja je organizatorka koncerte serije u jednom francuskom zamku mi je poudila da uskoro odrzim jos jedan koncert u ciklusu promovisanja najtalentovanijih evropskih mladih muzičara.Koncert u Parizu je deo koncerne serije kroz Švajcarsku, Francusku, Srbiju i Austriju- rekao je Pešić.

Mladog pirotskog pijanisu očekuju brojni koncerti u Beču i Strazburu, ali I u Srbiji.

„Reč je o koncertima u Zaječaru, u Zamku kulture u Vrnjačkoj banji, na Internacionalnom Pijanističkom festivalu u Vranju. U septembru počinje i promocija humanitarnog CD-a „Opus 1“ za pomoć ugroženoj deci iz Afrike-kaže Pešić.

Pešić je osvajao mnoge nagrade na takmičenjima mladih pijanista u Srbiji i inostranstvu. Završio je Fakultet umetnosti u Nišu a pre toga Muzičku školu „dr Dragutin Gostuški“ u Pirotu u kojoj je radio i kao profesor klavira a njegovi učenici osvajali nagrade. Saradjivao je sa eminetnim profesorima i muzičarima i aktivno nastupa kao solista i kamerni muzičar širom Evrope.

(kraj)paz


Podeli: