Konferencija klubova Niške zone

Konferencija klubova Niške zone
Podeli:

VLASOTINCE –  Na konferencije klubova Niške zone na kojoj su učestvovala 12 klubova za predsedavajućeg izabran je Saša Stanković. Konferencija, čiji je domaćin bio FK “Vlasina” protekla  je u relativno mirnoj atmosferi.  Ipak, najviše primedbi  bilo je na Odluku Izvršnog odbora FS Srbije da zonaši svoje utakmice moraju igrati isključivo nedeljom.

 Predstavnici leskovačke Sloge, Moravca iz Predejana i Lužnice u svojim diskusijama rekli su da je ta odluka pogubna i na štetu svih klubova.
“Odluka najviših organa fudbalske Srbije uveliko je protiv fudbala. Naši navijači mnogo više žele da gledaju utakmice klubova iz najbližeg okruženja, nego li da idu na superligaške utakmice Radničkog u Nišu. Bilo bi dobro da oni koji su doneli ovakvu odluku da je promene za prolećni deo prvenstva i tako omoguće svim ljubiteljima fudbala u Srbiji da gledaju utakmice srpskoligaša i zonaša u subotnjem terminu, odnosno u dane kada to klubovima odgovara, kazao je Božidar Stojković iz predejanskog “Moravca”.
Dragan Denčić koji je bio predstavnik FSRIS upoznao je predstavnike klubova da će komesar za takmičenje biti Slaviša Stojanović iz Leskovca, a da će ulogu komesra za suđenje obavljati Vladimir Franeta iz Aleksinca. Novi disciplinski sudija je Miroslav Stamenković iz Niša. Mile Prkić iz BSK iz Bujanovca i Božidar Stojković iz Moravca iz Predejana su izabrani za predstavnike u Skupštinu FSRIS.
Prilikom žrebanja izvučeni su sledeći takmičarski brojevi klubova: 1.Vlasina, 2.Balkanski, 3.Moravac (Predejane), 4.Zaplanjac, 5.Pusta reka, 6.Sloga, 7.Vučje, 8. Napredak (Aleksinac), 9.Jedinstvo (Grdelica), 10.Lužnica, 11.Rudar Alpos, 12.Pukovac, 13.Palilulac, 14.Zloćudovo, 15.BSK, 16.Svrljig
U prvom kolu, koje se igra 19.avgusta, sastaju se: Vlasina_- Svrljig, Balkanski – BSK, Moravac (P) – Zloćudovo, Zaplanjac – Palilulac, Pusta reka – Pukovac, Sloga (L) – Rudar Alpos, Vučje – Lužnica, Napredak – Jedinstvo.
Pomoćnik predsednika vlasotinačke opštine dr Dragan Spasić pozdravio je učesnike konferencije I podsetio da lokalna samouprava puno pažnje poklanja sportu.
“Želim svim klubovima dobre rezultate u narednoj sezoni, a u isto vreme očekujem mnogo više radosti na našoj, fudbalski legendarnoj ,,Rosulji“, gde fudbalska Vlasina sa puno uspeha igra više od devet decenija , istakao je  Spasić.

 (Kraj)

Podeli:
Označen sa