Konkurs za obuku policajaca do 9. januara

Konkurs za obuku policajaca do 9. januara
Podeli:

Asocijacija evropskih policajaca romske nacionalnosti pozvala je  pripadnike romske zajednice i drugih nacionalnih manjina da se u što većem broju prijave na konkurs za prijem 460 lica za obuku za policajce u Sremskoj Kamenici.

Predstavnici ove Asocijacije podsećaju da je konkurs za obuku otvoren 23. decembra i trajaće do 9. januara, a medju mestima za koje konkurs važi je i Grad Niš.

Tehnički sekretar Asocijacije Aleksanda Stanković podsetila je se do mesta policijskog službenika stiže nakon završene jednogodišnje obuke u Sremskoj Kamenici.

Za prijem na obuku potrebno je da se položi dosta zahtevan psihofizički prijemni ispit. Zbog toga će Asocijacija pod pokroviteljstvom OEBS-a organizovati pripremne radionice“, kazala je Stanković.

Ona je naglasila da će dvodnevne radionice biti organizovane u periodu od 20. do 28. februara, a obuhvatiće tri grupe sa po 40 do 50 polaznika.

Pravo učešća na radionicama, dodala je Stanković, imaće oni koji se prijave na konkurs.

Na konkurs mogu da se prijave kandidati starosti izmedju 18 i 24 godine koji prodju bezbednosne provere. Uz to oni ne smeju da imaju dvojno državljanstvo, a moraju da imaju završenu najmanje četvorogodišnju školu“, rekla je Stanković.

Generalni sekretar Asocijacije evropskih policajaca romske nacionalnosti Danijela Demirović pozvala je pre svega pripadnice „lepšeg pola“ da se prijave na konkurs za obuku.

Predrasude su da je policijski posao isključivo muški posao. Žene možda i temeljnije rade, naročito kada je u pitanju prijava nasilja u porodici“, rekla je Demirović.

Konkurs za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici otvoren je osim za Grad Niša i za Beograd, Pančevo, Zaječar, Pirot i Zrenjanin.
Biljana Ljubisavljević


Podeli: