KONKURS za poljoprivrednike, podela 17,5 miliona

KONKURS za poljoprivrednike, podela 17,5 miliona
Podeli:

Budžetski fond za razvoj poljoprivrede grada Leskovca raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u iznosu od 17.576.728 dinara, pa su predstavnici ovog fonda i Odeljenja za poljoprivredu pozvali danas poljoprivrednike da se jave na konkurs, koji je raspisan 24. jula, a završava se 24. avgusta.

Konkurs ima tri takozvane mere – investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, organska proizvodnja i promotivne aktivnosti. Jednim zahtevom može da se konkuriše za više investicija.

Savetnica Odeljenja za privredu i poljoprivredu Vesna Nikolić rekla je da je do sada pristiglo oko 200 prijava, te da je najveći broj zahteva za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Ova mera obuhvata investicije vezane za kupovinu opreme i mehanizacije za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku, za nabavku priključnih mašina za obradu zemljišta i opremu za pčelarstvo“, kazala je Nikolićeva.

Na osnovu prispelih zahteva, postoji mogućnost, procenjuje se, da poljoprivrednici dobiju 50 odsto novca od vrednosti opreme, bez obračunatog PDV-a. Maksimalni iznos subvencije je 50.000 dinara dinara, osim za podizanje zasada u voćarstvu i za bušenje bunara, u iznosima od po 100.000 dinara

Da bi se dobila podsticajna sredstva na ovom konkursu, neophodno je da poljopriredna gazdinstva uz zahtev dostave i – kopiju važeće lične karte nosioca domaćinstva, potvrdu o izvršenoj registraciji domaćinstva, strukturu biljne proizvodnje, kopiju karte namenskog računa, original fiskalni isečak i račun otpremnice, kao i kopiju garantnog lista za kupljenu robu.

Potrebno je još i uverenje o izmirenim poreskim obavezama prema gradu Leskovcu.

Milica Ivanović

 

 

 


Podeli:

Za 50.000 dinara ovolika dokumentacija? Vi kao da dajete milione, kredite u najmanju ruku!

Hvala za subvencije, nama poljoprivrednicima mnogo znače. Što se tiče papirologije, ja razumem, jer su moguće zloupotrebe, time se štite i interesei nas poljoprivrednika, novac bi mogao otići u pogrešne ruke.

preletacevic je prevara

Nisi ti brate poljoprivrednik, vec SNS bot. Suvise dobro slazes recenice, a i interpunkcija ti je na mestu. Svi ste vi iz SNS jedna velika prevara.

Hvala na komplimentu

Većini poljoprivrednika je interpunkcija na mestu, subvencije su super stvar (pomoć pri kupovini neophodne opreme…), zašto u sve moramo mešati politiku, politika me ne zanima.

Nisi ti bot, ti si bezočno – pokvareni bot to je posledica vrućina, jer se tada „podriguša“ najlakše kvari a posledica je bolest „ludopokvarenog bota“ !