KONKURS za poljoprivrednike, podela 17,5 miliona

KONKURS za poljoprivrednike, podela 17,5 miliona
Podeli:

Budžetski fond za razvoj poljoprivrede grada Leskovca raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u iznosu od 17.576.728 dinara, pa su predstavnici ovog fonda i Odeljenja za poljoprivredu pozvali danas poljoprivrednike da se jave na konkurs, koji je raspisan 24. jula, a završava se 24. avgusta.

Konkurs ima tri takozvane mere – investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, organska proizvodnja i promotivne aktivnosti. Jednim zahtevom može da se konkuriše za više investicija.

Savetnica Odeljenja za privredu i poljoprivredu Vesna Nikolić rekla je da je do sada pristiglo oko 200 prijava, te da je najveći broj zahteva za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Ova mera obuhvata investicije vezane za kupovinu opreme i mehanizacije za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku, za nabavku priključnih mašina za obradu zemljišta i opremu za pčelarstvo“, kazala je Nikolićeva.

Na osnovu prispelih zahteva, postoji mogućnost, procenjuje se, da poljoprivrednici dobiju 50 odsto novca od vrednosti opreme, bez obračunatog PDV-a. Maksimalni iznos subvencije je 50.000 dinara dinara, osim za podizanje zasada u voćarstvu i za bušenje bunara, u iznosima od po 100.000 dinara

Da bi se dobila podsticajna sredstva na ovom konkursu, neophodno je da poljopriredna gazdinstva uz zahtev dostave i – kopiju važeće lične karte nosioca domaćinstva, potvrdu o izvršenoj registraciji domaćinstva, strukturu biljne proizvodnje, kopiju karte namenskog računa, original fiskalni isečak i račun otpremnice, kao i kopiju garantnog lista za kupljenu robu.

Potrebno je još i uverenje o izmirenim poreskim obavezama prema gradu Leskovcu.

Milica Ivanović

 

 

 


Podeli:
 1. Za 50.000 dinara ovolika dokumentacija? Vi kao da dajete milione, kredite u najmanju ruku!
  0  0
  • Hvala za subvencije, nama poljoprivrednicima mnogo znače. Što se tiče papirologije, ja razumem, jer su moguće zloupotrebe, time se štite i interesei nas poljoprivrednika, novac bi mogao otići u pogrešne ruke.
   0   0
   • preletacevic je prevara 8. avgusta 2017., 1:15 pm

    Nisi ti brate poljoprivrednik, vec SNS bot. Suvise dobro slazes recenice, a i interpunkcija ti je na mestu. Svi ste vi iz SNS jedna velika prevara.
    0    0
    • Većini poljoprivrednika je interpunkcija na mestu, subvencije su super stvar (pomoć pri kupovini neophodne opreme…), zašto u sve moramo mešati politiku, politika me ne zanima.
     0     0
     • Nisi ti bot, ti si bezočno – pokvareni bot to je posledica vrućina, jer se tada „podriguša“ najlakše kvari a posledica je bolest „ludopokvarenog bota“ !
      0      0
    • Hvala na komplimentu
     1     0

Comments are closed.