Konuzin obećao “Tigru” ruske partnere i ruski gas

Konuzin obećao “Tigru” ruske partnere i ruski gas
Podeli:

PIROT – Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je danas da će posredovati u povezivanju ruskih kompanija sa pirotskim “Tigrom” i dovođenje ruskog gasa u ovo preduzeće, ali i opštinu.

Konuzin je posle razgovora sa predstavnicima Tigra izjavio da bi za ruske potrošače bilo korisno sve što se proizvodi u pogonima pirotskog preduzeća.

“Sa rukovodstvom preduzeća smo se dogovorili da ćemo uložiti dodatne napore da pronađemo nove partnere za ovo preduzeće. Čuo sam da je ovde uspešna proizvodnja, ali nisam očekivao da je to ovako savremen proizvod. Drago mi je što vidim savremeno preduzeće koje radi punim kapacitetom. Video sam savremen proizvod koji se izvozi na evropsko tržište i to je dobar primer savremene proizvodnje u Srbiji”.

Ruski ambasador je dodao da su se dotakli i pitanja dodatnog povećanja efikasnosti proizvodnje

“To možemo da postignemo korišćenjem savremenih energenata, da mazut zamenimo gasom. Razgovaraću sa ruskim predstavnicima šta možemo da uradimo da ovo preduzeće dobije gas”, rekao je Konuzin.

Predsednik Korporacije ‘”Tigar” Dragan Nikolić je rekao da je čast i zadovoljstvo da ljudi poput njegove ekselencije dođe u posetu ovoj kompaniji.

Predhodno je Konuzin razgovarao sa rukovodstvom opštine Pirot, o, kako je kazao, mogućnostima saradnje ove opštine sa Rusijom.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da je visokog gosta upoznao sa lokalnim potencijalima, ali da se razgovaralo i o saradnji sa “Jugoros gasom”.

Ambasador Ruske Federacije je posetio i fabriku “Tigar Tajers” u Pirotu čiji je vlasnik francuski “Mišelin”.

(Kraj)

Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
Stop tajkunizaciji !
Gost
Stop tajkunizaciji !
23. juna 2012. 1:09 pm

Saradnja sa ruskom federacijom DA,ali kad se istrebe sadasnji tajkuni koji su i do sada prepunili svoje privatne dzepove a narod doveli do dna.PS:Tigar od papira-novinar Milan Malenovic-Tabloid br.261.rs

wpDiscuz