Do kraja godine novi pogon „Džinsija“, u sledećoj gotov i kolektor

Do kraja godine novi pogon „Džinsija“, u sledećoj gotov i kolektor
Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao mije juče na Roštiljijadi da će u sledećoj godini uplatiti 500 miliona dinara za završetak kolektora na Centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, kazao je danas novinarima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Novinaru Jugmedie je kazao da će u toku sledeće nedelje iz republičke kase biti uplaćeno dodatnih 85 miliona kako bi se završila rekonstrukcija „Sintetike“ da bi se u njoj otvorio novi pogon „Džinsija“

Inače reč je o novcu kojim je početkom ove godine Vlada Republike Srbije odlučila finansira izgradnju novog kolektora, a ugovor je potpisan sa gradom.

Do kraja ove godine ćemo dobiti 50 miliona dinara kako bi završili svu tehničku dokumentaciju, a sledeće ćemo, kada završimo i tu crnu rupu od kolektora, već moći da se pohvalimo da smo jedan od prvih gradova u Srbiji koji ima završenu kompletni komunalni infrastukturi sistem“, istakao je prvi čovek Leskovca.

On je dodao da je Leskovac sedmi u Srbiji po broju gradilišta u ovom trenutku na 148 različitih lokacija i da to dokazuje da lokalna samouprava itekako vodi računa o potrebama svojih sugrađana.

A KO ĆE ODGOVARATI ZA STARI KOLEKTOR?

Iako je, PODSEĆAMO, Osnovno javno tužilaštvo odbacilo sve optužbe protiv nekadašnjeg direktora leskovačkog „Vodovoda“ Zorana Stojanovića za nesavesno poslovanje i havarije na Centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, gradonačelnik Cvetanović je pre mesec dana iskazao uverenje da će neko ipak odgovarati za pričinjenu štetu.

Stojanoviću je podneta krivična prijava još u aprilu 2015. godine, kada je i suspendovan sa posla

On je tada istakao da ima poverenja u nezavisno sudstvo.

Sudski organi su nezavisni organi, oni odlučuju o tome, tako da ja imam puno poverenje u njih. Sa druge strane, stoji činjenica da je velika šteta naneta građanima i samom „Vodovodu“ i nadam se da će oni koji odlučuju o tome sve te argumente imati u vidu“, kazao je Cvetanović.

U obrazloženju te presude navodi se, parafraziramo, da je za ulegnuća cevi i začepljenja zbog prodora vode i mulja na spojevima na gradskom Kolektoru došlo zbog „viših sila“ i prirodnih pojava koje su uticale na havariju  i „propast“ cele investicije.

Izgradnju kolektora dugog 5,2 kilometara finansirala je iz kredita rad lokalna samouprava, a izgradanju postrojenja sa proširenjem kanalizacije na severu Leskovca Evropska unija, Vlada Holandije i Vlada Srbije sa oko 24 miliona evra. Za ovu kapitalnu investiciju 2005. godine podignut je kredit od 1,2 miliona evra.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Milos Jovic 29.08.2017., 15:20

  A ko je doveo taj Jeancy u Leskovac? Falke, Yuru…? Ja koliko znam, Vi niste. Ali vrlo je bitno je da je Vase dvoriste najlepse u nasem gradu i da se Vi u njemu lepo osecate, a to sto nemate nikakve realne i vidljive rezultate na polju ekonomskog oporavka naseg grada, pa koga je za to briga? E pa, nas koji zivimo ovde sigurno jeste, mada kako stvari stoje necemo biti ovde jos dugo, ali Vas koliko vidimo, sigurno nije… Mozda bi uradili nesto na tom polju, ali kada bi umeli i znali… Pozdrav i sve najbolje…

 2. A 2019 leskovac na vodi

  • Doktorka Vesna 29.08.2017., 20:29

   Za tzv. stari kolektor je isključivi krivac ovaj Mesko zbog „nečinjenja“.Kad je preuzeo vlast sa njegovim nesposobnim timom nisu 3 godine prišli ni kolektoru ni zelenoj zoni.Sad je kao doveo ovu nekvalifikovanu radikalku da opravlja projeka iako nema aspolutno nikakve kvalifikacije za bilo šta.

 3. kršenje Ustava 29.08.2017., 22:58

  Gospodine Cvetanović, ako vam Je predsednik Vučić obećao da će „prebaciti pare“, onda je on prekršio Ustav Srbije. Jer odluku o prebacivanju para iz budžeta Vlade Srbije može da donese samo vlada i njen predsednik, u našem slučaju – predsednica Ana Brnabić. Prema našem Ustavu, predsednik Srbije ima samo protokolarnu funkciju, skoro kao engleska kraljica: ne meša se u politiku. I ako ste svi ismejavalai Tomislava Nikolića, on je u tom delu dosledno poštovao Ustav i nije se mešao u rad Vlade Republike Srbije. Ako naš predsednik krši ustav Srbije, zašto od nas smrtnika tražite da ga poštujemo?

Comments are closed.