Krkobabić otvorio uslužni centar u Oblačini

Krkobabić otvorio uslužni centar u Oblačini
Podeli:

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i rad janih preduzeća Milan Krkobabić danas je u Oblačini kraj Merošine meštanima predao na upotrebu uslužni centar u kojem se nalazi ambulanta, poštanski šalter i ispostava opštinske uprave.

On je istakao da je Oblačina 35. mesto u Srbiji u kome su meštani dobili usluge lekara, poštanskih službenika i opštinske administracije

„Sela ne mogu da postoje bez ambulante, crkve, zadruge. To je ono što će mlade ljude zadržati na selu“, kazao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima država Srbija ove godine radiće na otvaranju 500 poljoprivrednih zadruga u 500 sela.

„Opštine poput Merošine temelj svog razvoja moraju da vide u poljoprivredi. To je njihova komparativna prednost i država mora da im pomogne da tu prednost iskoriste. Jedan vid pomoći je formiranje zadruge“, izjavio je Krkobabić.

Predsednica opštine Merošina Sanja Stajić je istakla da je otvaranje uslužnog centra veoma značajno za meštane Oblačine jer je većina njenih stanovnika staro i nema mogućnosti da sopstvenim prevozom odlazi do Merošine ili Niša zbog lekarskog pregleda i plaćanja računa.

Stajić je kazala da je ovoj opštini prvenstveno potrebno da u narednom periodu dobije dozvolu za zapošljavanje lekara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Ona je rekla da u svim selima na području opštine Merošina postoje ambulante ali nedostaju lekari.
Uslužni centar u selu Oblačina otvoren je u okviru akcije „Država Srbija u selima Srbije“. Pokretni poštanski šalter, usluge lekara i opštinskih službenika od sledeće nedelje biće na raspolaganju i žiteljima merošinskih sela Azbresnice, Baličevca, Balajnca i Lepaje.
Biljana Ljubisavljević

 


Podeli: