KULTURA Spisak odobrenih projekata

KULTURA Spisak odobrenih projekata
Podeli:

Petočlana komisija sa direktorkom Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu Gordanom Đorđević na čelu, podelila je 9 miliona dinara za 40 projekata iz oblasti kulture, a u iznosima od 40.000 do 1.450.000 dinara.

Skoro polovina te sume, kao i ranijih godina, otišla je Muzičkoj školi ili orkestrima i grupama nastalim iz nje, koje vode bivši, ali i  sadašnji profesori i profesorke u stalnom radnom odnosu u toj školi.

Projekat Centra za edukaciju i razvoj „Otapanje duše požutelih fotografija“, koji bi bio u pisanoj formi i video zapisu plasiran na Jugmedii, odbijen je uz obrazloženje da nije inovativan, što je poptuna neistina budući da takav projekat ni jedno civilno udruženje u Leskovcu do sada nije radilo.

Najbolje je prošao kamerni orkestar Amoroso sa 1.450.000 dinara, Gradski hor Zvezdice, sa najboljom međunardnom reputacijom, sa 870.000, „Libero“ 600.000, Muzička škola na jednom projektu 400 i na još jednom 1,1 milion dinara.

Drum dum Fest je dobio pola milion dinara, Foto klub Leskovac dobio je 400 hiljada,  i Saša Stojanović 300.000 dinara za organizovanje književnog festivala, Društvo učitelja sa 3 projekta 340 hiljada, a Škola stripa dobila je na 2 projekta 580.000, dok su ostale sume daleko manje.

Zanimljivo je, međutim, da se među dobitnicima sredstava za sufinansiranje projekata našla i jedna privatna škola stranih jezika – OXFORD SCHOOL sa projektom „Priče moga grada“ „jer podstiče decu i omladinu da, učeći strane jezike upoznaju istoriju svoga grada“.

Inače, na konkurs je pristiglo 68 projekata sa potraživanjima od preko 27 miliona dinara.

Članovi Gradskog veća su odluku komisije prihvatili jednoglasno i o njoj se nije, po običaju, raspravljalo.

Milica Ivanović

 

 


Podeli:
 1. Ko vam je kriv što niste išli da proverite sluh.
  0  0
  • Amoroso je na proslim izborima svirao po selima za sns.Mediokriteti iz kvarteta su dobili 12000 evra da podrze proste naprednjake…Ne znam …
   0   0
 2. Nek se čuje nek se zna 21. marta 2017., 10:06 pm

  Charllie 300.000 rsd? Bravo, sad vidimo ko se kome dopada.
  0  0
  • Prva ljubav zaborava nema 22. marta 2017., 12:26 am

   a dobra sa Mesko!
   0   0
  • charlieee plus nezaposlena i neafirmisan fb golokotra, to je spektakl, za ucene i upucene – dance j..i ga, nema nize.Za poreske obveznike ja tebi ti meni od dva skolska druga.Ne naoadaj meska,iznad tebe je,daje ti KINTU. Kinta je sve!
   0   0
  • Uvek bilo i biće… Male reke se ulivaju u veliku reku. Velika reka je trenutno moćna, plovna i plavna… Ali naidju suše pa male reke menjaju tokove i ušća.
   0   0
  • Dejan Cakic i ona cudna zena iz biblioteke odlucuju o socijali i kulturi grada Leskovca.
   0   0
  • Jednačenje suglasnika po politici 22. marta 2017., 9:46 am

   Nek mu je sa srećom. Uzgred, taj festival je obična književna tribina sa poetetkama, poetečama, poedekama i poebabama. Sedeo apotekar u opštini i ceo dan zurio u beo zid. I onda je zid odsutao.
   0   0
   • Ali nije, ljubav tek počinje 22. marta 2017., 10:16 pm

    U Leskovcu živi jedno piskaralo, vrli marvenjak, koji uvek ubrzano i odsečno krekeće dok recitira svoje prozne kvazipolitičke besmislice od kobejagi opšteg dobra, misleći, prikan, da tom mitingaškom odsečnošču stiće nekakvu duhovnu ubedljivost. Pravo je čudo kako svojim kreketanjem nije dojadio i Bogu i gradonačelniku.
    0    0
  • Najveca ….. ovog konkursa je Amoroso.Rastimovani naprednjacki orkestar dobio skoro 15000 evra.
   0   0
 3. MIlice imaš dovoljno iskustvo da znaš da to nije odluka komisije već meskova. nećeš d aližeš z—-u, i amo njega da pratiš, epa nema ni projekta. d avidiš kako će tvoje kolege da prođu jer mesko daje pare samo koji od njega pravwe faraona jer on misli da je božanstvo
  0  0
  • Novinari i vi li ste qltura 21. marta 2017., 11:29 pm

   Kakve veze imaju projekti iz oblasti kulture sa medijima?
   0   0
  • Ja „moju“ Milicu obožavam kao majstora pera, ali mislim da je trenutno u autorskoj krizi a i nešto mi se čini da bi morala malo stilski da prizemlji svoje saradnike! Posle kiše sunce dodje…
   0   0
   • Pa daj tebe da uzme za saardnika. Ti si se baš pokazao fin prema njoj, treba te nagraditi, a i šteta da propada takav novinarski talenat.
    0    0
 4. Pa koje si računala, gordana da ti da pare, će dobiješ k……. Nikad više za tebe ništa. Će postiš jedno 4 godine
  0  0
  • O kulturi odlucuje zena bez adekvatnog obrazovanja i sumnjivih ….mmmm.Sramota za naprednjake i Leskovac.
   0   0
 5. Milice,citiracu Dantea: „Najmračnija mesta u paklu su rezervisana za one koji se drže neutralno u vreme moralne krize“. Nije to smilje i bosilje da ti biografija bude bela strana, tesko je to postici, ali je Cvetanovic drGoran, sa mnogo muka postigao taj uzviseni cilj. Milice, neko mu treba reci da ….putuje, i da ce i njemu mecka Bozana uskoro pred kucu da zaigra!
  0  0
 6. sta obraz, bitna je lova! 22. marta 2017., 12:36 am

  Koliko kostaju pare SNS jednog demokratu koji ih pljuje?
  0  0
 7. Saberem pomoc ministarstva, hvala mu, i a ko sam mu opzicija platilo mi je prevode, saberem pomoc svog grada, opozicija sam ali ocu pare. Pare+pare+pare+pare na kraju isoadnu 0. Intelektusalac to je stav,ne puzanje na pare. a to je NULA
  0  0
 8. Zove se charlie
  0  0
 9. Sredstva dobio i organizator privatnih kurseva stranih jezika koji ostvaruje veliki sopstveni prihod. Ovi drugi nemaju nikakve prihode pa je logično da dobiju ovakva sredstva, ali davati ovima sa velikim prihodom, sigurno nije u redu.
  0  0
 10. Amorozo i muzička škola podelili 3 miliona? to je skoro 25.ooo evra!!! oni uzeli trećinu, da isplaćuju nišlije,novosađane,beograđane i ostale koji im dolaze u ispomoć, a svi ostali leskovčani snalazite se! ma trebali su sve njima, ostali ne znaju ništa….Bravo!!!
  0  0
 11. Hahahahhaa, mora da je vrlo stručno odlučivala komisija kada ju je vodila Goradana iz biloiteku. Ona je stručna, mlogo je projekata lično i svojeručno napisala, razume se u sve, čak i u kulturu. Zna šta je opis, šta je cilj, šta je svrha, mislim, kada bi se zajebavali. Cirkus si bre Mesko napravio i sve nas ponizio kada si nam doveo za predsednicu ovakvu stručnjakinju o kojoj ni sam ne msiliš ništa lepo. J…… nas u zdrav pamet, alal neka ti je
  0  0
 12. Kažu da su direktorke biblioteke i muzeja zajedno sa ………………..šakom i kapom podelile pare muzikantima koji em rade u muzičkoj školi em sviraju u amorozu em organizuju ledamus em sviraju po kafanama….a opoziciji po 100.000 da im zamažu oči. BRUKA!!!
  0  0

Comments are closed.