Kupanje u fontani i manji eksces obeležilo slavlje maturanata (FOTO)

Kupanje u fontani i manji eksces obeležilo slavlje maturanata (FOTO)
Podeli:

VRANJE –  Maturanti završnih razreda srednjih škola u Vranju, uz zvuke trubača, defilovali su glavnim ulicama i na glavnim trgovima kako bi proslavili kraj školskih dana.

Kupanje u gradskoj fontani, koje nije svojstveno ovom gradu, otpočeli su, sada već bivši učenici Medicinske škole, koji su tokom paradiranja napravili i manji ekces.

maturanti_vranje_1

Tinejdžeri Medicinske škole su grajom i kroz igru otpočeli svojevrsnu paradu glavnom ulicom, što je rezultovalo blagim zastojem saobraćaja. Nestrpljivi vozači su sirenom opominjali maturante da se sklone sa ulice,  što je izazvalo revolt nekolicine mladih koji su iz mase uzvratili bacanjem limenki i prskanjem pića usmereno na automobile ali se srećom na tome se sve završilo.

Maturanti Medicinske su zatim poneseni veseljem uskočili u gradsku fontanu kod nove Pošte, po ugledu na svoje vršnjake iz većih gradova. Dobra zabava mladih bila je ukrašena i zanimljivim natpisima na njihovim majicama u zavisnosti od završenih smerova srednje škole.

maturanti_vranje_2

Štampa i vidu poruka,  „Dajem samo na recept, 3x na dan“ kao i „Lažu da ne boli“ uz sliku šprica, krasila je majce maturantkinja koje su bile dovoljne da znatiželjnim sugrađanima izmami osmehe.

U samom centru, na Trgu Staniše Stošića, njihovi vršnjaci iz Ekonomske škole su ,u pratnji nekih razrednih starešina, igrali kola i veselili se uz poznate turbo folk hitove.

Neki od njih izrazili su žaljenje, što makar ne nastave školovanje na još jednu godinu, ali su složni u tome da su im protekle četiri godine donele nezaboravna iskustva .

maturanti_vranje_3

Euforični i dobro raspoloženi na sva pitanja odgovarali su sa „super“ i „odlično“ ne hajeći ni za šta ostalo.

Pored svršenih srednjoškolaca, slavlje uz trubače priredili su i đaci OŠ „Vuk Karadžič“ na sportskom terenu škole. Nakon školskog zvona po poslednji put, ovi mladi dečaci i devojčice, su uz prisustvo direktora i nekolicine nastavnika svoju radost izneli kroz igru koju je pratila svirka trubača.

Milan Zdravković


Podeli: