LAF I UPSS traže smenu direktora „Pčelice“

LAF I UPSS traže smenu direktora „Pčelice“
Podeli:

NIŠ – Lokalni antikorupcijski forum Niš (LAF) i Udruženje predsednika skupština stanara (UPSS)  zatražili su danas smenu direktora Predškolske ustanove „Pčelca“ Zoranu Joniću jer je „nizom postupaka „dokazao“ da tom značajnom ustanovom ne rukovodi u javnom interesu, kao ni u interesu dece i njihovih roditelja“.

„Poslednji takav postupak u nizu je njegova odluka da razmesti grupu od oko 60 vaspitača, koja brine o bezmalo trećini dece u niškim vrtićima, zbog koje je protestvovao deo roditelja i zaposlenih“, navodi se u saopštenju LAF-a i UPSS-a.

U saopštenju se takodje podseća da je krajem prošle godine Državna revizorska instutucija (DRI) je u izveštaju o reviziji finansijskog i ostalog poslovanja „Pčelice“ za 2014. godinu konstatovala niz propusta.

vrtic_nis

„Među njima su i nepravilno planirani i realizovani rashodi, nabavka namirnica, goriva i stolarije bez raspisivanja javnih nabavki u iznosu od 5.909.000 dinara, plaćanje usluga bez validne dokumentacije u vrednosti od 539.000 dinara, nezakonita isplata zarada menadžeru marketinga od 975.000 dinara i druge nepravilnosti“, ističu u LAF-u i Udruženju predsednika skupština stanara.

Dugogodišnjeg direktora „Pčelice“, kaže se u saopštenju,  i ranije su pratile javne optužbe za navodni mobing, „diskriminaciju“ dela  zaposlenih, sukob sa liderima pojedinih sindikata posle kojih su oni premeštani i u najudaljenije vrtiće u sistemu ili nezakonito otpuštanje radnika koji su ga zbog toga tužili i „dobijali“ na sudu.

„Prema nedavnim saznanjima LAF-a i UPSS-a, Jonić je između ostalog i pravosnažno osuđen  zbog toga što je kao direktor Osnovne škole „Čegar“, što je funkcija koju je obavljao pre dolaska u „Pčelicu“, narušavao javni red i mir i ugrozio spokojstvo građana i ličnu sigurnost jednog učenika, koga je, kako se navodi, „hvatao za uvo i kosu, a potom mu gurnuo glavu, kojom je on udario u zid“, naglašavaju u LAF-u i Udruženju predsednika skupštine stanara.

U saopštenju se podvlači da je, uprkos presudi zbog nasilničkog ponašanja prema dečaku, Jonić e postavljen za direktora još veće dečije ustanove, koja brine o više od 6.000 dece u 24 vrtića na teritoriji grada.

B. Ljubisavljević


Podeli:
  1. Molim vas pročešljajte i vodovod pa da vidite tek tamo kakav je javašluk, kakvi se tenderi nameštaju i kako ništa ne funkcioniše.

Comments are closed.