Ledamus završen koncertom učenika Muzičke škole

Ledamus završen koncertom učenika Muzičke škole
Podeli:

LESKOVAC – Mocart, Šopen, List, Betoven, Iber, Prokofjev, ali i „Žanjem žito“ i „Da sam izvor voda ladna“, bili su sinoć na repertoaru završnog, desetog po redu ovogodišnjeg koncerta festivala „Ledamus“, koji je pre 45 dana počeo spektakularnim nastupom Stefana Milenkovića i Vlade Miloševića.

Završni koncert održali su učenici organizatora festivala, Muzičke škole „Stanislav Binički“, predstavljajući se u najboljem svetlu u sali Narodnog pozorišta.

ledamus_koncert_gudaci

„Mislim da je publika uživala sve vreme, mislim da je sjajno bilo i da smo ove godine postavili visoke standarde za buduće festivale“, kaže direktorka škole Biljana Miljković.

ledamus_koncert_direktorka

Koncert, koji je održan na Svetski dan muzike, otvorio je gudački orkestar, a zatvorili solo pevači Nina Nikolić iz prvog razreda srednje škole i Miloš Cvetanović godinu dana stariji pevač Mocartovom kompozicijom „La ci darem la mono“.

ledamus_koncert_publika

Inače, tokom dana u školi su podeljenje nagrade najboljim učenicima.

Nagrađeno je 11 učenika sa odseka harmonike u klasama Vasilija Stamenkovića, Vladice Dimitrijevića, Nađe Trajković i Bobana Kostića.

ledamus_koncert_1

Četvoro učenika je nagrađeno sa teoretskog odseka u klasama Emilije Mitić i Marijana Praščevića, takođe četvoro sa žičanog odseka iz klase Milene Pešić i Olge Stamneković, Danijela Trajković koja svira na violi, 12-oro sa odeska gitare, 10-oro sa odseka solo pevanja i 27-oro sa duvačkog odseka.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Mnogobrojna publika su profesori škole i roditelji dece koja nastupaju.Ako je otvaranje bilo pompezno zašto je zatvaranje tragično.Zato što nema kvaliteta i zato što je festivalu dat jak politički kontekst (naprednjaci) na otvaranju.

  • Cirkus orkestri 22.06.2016., 22:14

   Čovek je u pravu.Ne beše li da su profesori muzičke škole okupljeni u gudački orkestar „Amoroso“ svirali u izbornoj kampanji u Kutlešu i Draškovcu na tribini SNS-a ???????

  • Kulturo eve me 27.06.2016., 19:02

   Upravo iz navedenih tvrdnji treba odvojiti politiku od kulture (narocito lokalnu). A zar ova deca koja su nastupila ne zasluzuju pohvale i malo razumevanja? Samo toje bitno oni drugo i ne ocekuju. Misite o tome.

Comments are closed.