LEGLO ZARAZE Bacaju mrtvu stoku u Jablanicu

LEGLO ZARAZE Bacaju mrtvu stoku u Jablanicu
Podeli:

Umesto da uginulu stoku, krave, ovce i piliće propisno zakopaju, a ceo prostor dezinfikuju, pojedini meštani Konjina nadomak Lebana bacaju ih u reku Jablanicu.

Time drastično ugrožavaju životnu sredinu i izazivaju katastrofalne posledice,a nadležni organi okreću glavu od ovog problema i prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

U lebanskoj Upravi za ekologiju su nam kazali da „ovakvi prizori nisu njihov problem“ već da je za to zadužena veterinarska inspekcija, dok nam tamo tvrde da bacanje mrtve stoke u reke i jezera treba da kontroliše loaklna Uprava za ekologiju – i tako u krug

Zaista smo zgrožen i muka mi je da zatičem skoro svakodnevno ovakve slike. Baš jutros je neko bacio mrtvu kravu u reku. Ovo je i strašno i tužno“, piše nam čitalac koji nam je i poslao ovu fotografiju.

Mnogi meštani uginulu stoku dovoze iz udaljenijih mesta i bacaju i u Južnu Moravu.

Novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice ako baca leševe životinja u reke ili druge vodene tokove, ostavlja ih na putevima, otvorenom prostoru, u šupama ili na drugom mestu, ne prijavi uginuće ovlašćenom veterinarskom inspektoru. Za isti prekršaj pravnom licu zaprećena je kazna od 100.000 do 1.000.000 dinara

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Ma treba 1.000.000 dinara kazna i malo da robija, ko to uradi, zagadjuje prirodu od boga datu sramota!

  2. Cigani napravili deponiju u vinarce pored jablanice, ljudi postavili kontejnere ali dzaba. Zaraza

  3. Admiral Kuznjecov 9. februara 2017., 2:07 pm

    Ima li ta krava ušnu markicu, a mora da ima, pa na osnovu toga pronaći džukelu i strpati u zatvor uz debelu novčanu kaznu.

  4. stoka bacila stoku…

Comments are closed.