„Leoni“ četvrti pogon gradi u Kraljevu, za Niš potrebni radnici

„Leoni“ četvrti pogon gradi u Kraljevu, za Niš potrebni radnici
Podeli:

Menadžment nemačke kompanije „Leoni“ odlučio je da četvrti pogon te kompanije u Srbiji bude gradjen u Kraljevu, izjavila je zamenik direktora kompanije „Leoni Srbija“ Aleksandra Pešić.

Ona je dodala da će se u pogonu u Kraljevu proizvoditi kablovi i kablovski sistemi za kompaniju „Mercedes“, dok se u pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu proizvode kablovi za kompanije „BMW“ i „Jaguar“.

Zajedno sa tim pogonom u Kraljevu, kompanija Leoni će nakon 2020. godine u Srbiji imati preko 10.000 radnika„, rekla je Pešić.
Ona je istakla da „Leoni“ trenutno u svojim pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu upošljava oko 6.000 radnika.

Pogon u Nišu sada ima oko 200 radnika, do kraja godine imaće oko 1.000 zaposlenih, a do 2020. godine broj zaposlenih biće uvećan na oko 2.200„, rekla je Pešić.

Prema njenim rečima, ukupna vrednost investicija kompanije „Leoni“ u Srbiji do sada iznosi 55 miliona evra.

Tendencija je da za par godina vrednost investicija iznosi preko 100 miliona evra„, istakla je Pešić.

Ona je kazala da je ukupna prodaja proizvoda iz pogona kompanije „Leoni“ u Srbiji prošle godine iznosila 4,4 milijarde evra, a na osnovu dosadašnjih rezultata očekuje se da ove godine prodaja bude uvećana za oko deset odsto.

Pešić je kazala da je opredeljenje menadžementa te kompanije da u Srbiji ulaže u kadrove i razvoj novih proizvoda, tako da će u saradnji sa Univerzitetom biti odobreno 15 stipendija za studente sa različitih fakulteta.

Ona je kazala da postoji veliko interesovanje za zapošljavanje u pogonu „Leonija“ u Nišu i da zainteresovani mogu da se prijave donošenjem prijave  u neku od fabrika kompanije ili slanjem mejla.

Prema njenim rečima, Leoniju su za pogon u Nišu potrebni radnici različitih kvalifikacija, a od visokokvalifikovanih pre svega mašinski inženjeri i inženjeri elektronike, ali i ekonomisti, pravnici i psiholozi.
B.Ljubisavljević


Podeli:
  1. E sad smo najebali, ostasmo bez povećanja BDP, pa nema radnika nema,ajmo bruder sirijci.

  2. U rudnik se ne radi za 250 evra mesečno.

Comments are closed.