Kroz “Helpov” program do novog posla

Leskovac dobio 12 novih privrednika

Obaveza novih privrednika je da registruju delatnost, pohađaju poslovne obuke i sami učestvuju u iznosu od 20 odsto od vrednosti dobijene opreme.
Leskovac dobio 12 novih privrednika
Podeli:

LESKOVAC – Ugovore o donaciji opreme, prosečne vrednosti 2.400 evra, sa kojom će započeti male biznise u oblasti zanata i usluga u leskovačkoj gradskoj kući potpisale su 4 žene i osam muškarca.

“Help” je uz pomoć donatora u Leskovcu do sada realizovao projekte u vrednosti od oko 700.000 evra.

Reč je o projektu “Podrška razvoju macro biznisa u Srbiji”, ukupne vrednosti 87.000 evra, koji finansira nemačka vlada, sa sufinansira grad Leskovac sa 29.000 era.

Pored opreme, korisnicima je na raspolaganju stručna podrška kroz poslovne i stručne obuke za osnaživanje malih biznisa, kao i savetodavna pomoć u toku trajanja projekta.

help 2

Sunčica Dimitrijević je dobila novčanu pomoć za otvaranje fitnes centra.

Preko 90% u Leskovcu upravo čine mala i srednja preduzeća u ukupnoj strukturi privrednih subjekata.

“Novac ću uložiti u kupovinu moderne opreme. Kao i u svakom poslu, i u fitnesu se pojavljuju novi trendovi koje moramo da pratimo”, kazala je ona.

U prethodnom ciklusu opremu je dobilo 18 korisnika, čime je ispunjen ukupan broj planiranih grantova za Leskovac u okviru projekta.

Mala i srednja preduzeća su prepoznata u ekonomijama mnogih zemalja kao pokretači ekonomskog oporavka, upravo zbog otvaranja novih radnih mesta i podsticanja preduzetničkog duha.

(Kraj) dum


Podeli:
Označen sa
 1. Nisam cuo da su se negde ovi iz Helpa oglasili i koji su kriterijumi bili. Ko ih odredjuje? I šta Mesko ima sa ovim?Znači stranacki je neki zaključak.

  • Ma kakvi bre crni konkursi, za sta? Ako je barem 1 od svih njih ne izradio nego CUO za biznis plan i njegovu konstrukciju, ja cu da lajem pred Rodom. Daju se pare nemackih i nasih poreskih obveznika za automehanicare i za stranice “Nokti“ na fejsu eto to su ti ti preduzetnici. A znas kako to ide: mi tebi pare kao za ‘biznis’ – ti nama deo – pa ti onda resto ne moras da vracas….

   • J a sam se 2 meseca vidjao sa devojkom po imenu Milica Nadogradnja Noktiju i bilo nam je super. Nemojte potcenjivati

 2. Ovo uopste nisu novi preduzetnici. Covek na slici godinama radi kao autoelektricar,ima radnju i prosle godine je isto uzeo pare od grada. Vozio sam auto kod njega, neki Struja bese u Brestovac. SVE JEDNI TE ISTI, STARI-NOVI.

 3. Koliki je reket za ovo?

 4. Jaki privrednici, lakiramo noke, fitnes centar, autoelektričar…

  • Podrzavam bilo koju pomoc nasim ljudima bez obzira kog profila.Postati privatnik i sam uspeti u nasoj zemlji je hrabrost.To nerazumeju …. u javnom sektoru koji nista nerade a primaju platu i vecito kritikuju i uvek im nesto fali.
   I ta sto lakira nokte pokusava da zaradi za parce hleb na posten nacin i tu nema nista lose.Puno srece svim pocetnicima i samo napred.Neka se stide ….koja muzu ovu drzavu a nista nerade.

 5. „Ugovore o donaciji opreme, prosečne vrednosti 2.400 evra, sa kojom će započeti male biznise…“
  „Reč je o projektu “Podrška razvoju macro biznisa u Srbiji”.
  Makro biznis a prosečna vrednost 2400 evra. Ja ovaj makro biznis sa ovim parama jedino mogu da povežem sa najstarijim zanatom na svetu. Skroz neozbiljna priča. Da li neko u ovom gradu od političara i rukovodioca uopšte zna nešto o ekonomiji ?
  Oprema za 2400 evra ? Ajde ljudi, nismo deca..

  • hahhha bravo za 2400 eva nema ni cokolada ,dobro ne cokolada ali video rekorder:)

  • Pretpostavljam, tehnicka greska Jugmedije 04.03.2016., 15:51

   U okviru projeta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“, koji sprovodi nevladina oranizacija HELP uz pomoć nemačke Vlade i grada Leskovca.

  • Mikro nije sto i Makro…

Comments are closed.