Leskovac na plus 43 stepena i “mutava” hitna

Leskovac na plus 43 stepena i “mutava” hitna
Podeli:

Grad na Veternici danas je takođe jedan od najtoplijih u Srbiji sa temperaturom u hladu od 41 i na otvorenom od 43 stepena, ali njegovim stanovnicima kao da ne smeta tropska klima, sudeći bar po onome što smo zabeležili na ulicama oko 15 časova.

Nažalost, kao ni prethodnih dana, nismo upseli da saznamao da li je slika samo varka, odnosno, kako se visoke temperature realno odražavaju na zdravlje Leskovčana, jer u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Leskovcvu nema nadležnog da nam to kaže.

Da bismo došli do 3 statistička podatka, ili možda do nekog saveta lekara, najpozvanijih s obzirom na iskustvo na terenu, danas smo, kao i juče, kao cele nedelje, satima telefonirali, molili, preklinjali, raspravljali se sa dežurnima na telefonu. Uzalud, nema informacije.

Načelnik je na odmoru, šef je na terenu, njegov zamenik takođe.

Za razliku od ove službe, čija je obaveza da informiše javnost, vatrogasci se uredno jave i obrazlože, iako po ceo dan gase požare.

Za razliku od leskovačke hitne pomoći, javnost se redovno obaveštava o stanju povređenih u Službi urgentnnog centra Opšte bolnice u Leskovcu, gde se takođe, glava ne diže od posla.

Stvar organizacije, inat ili bezobrazluk, procenite sami.

Milica Ivanović


Podeli:

Gospodjo Milice,

Ako Vi mislite da je izvestaj prioritet u odnosu na pozive na terenu, u redu, savest vam je na mestu. A ako vas je toliko zanimalo mogli ste sami da dodjete u HITNU POMOC i da sami procenite da li je u pitanju inat, bezobrazluk ili lekari stvarno od poziva ne stignu da se time bave.

pozdrav ;)

Sramota sto tako predstavljate lekare koji rade na ekstremnim uslovima Vi koji sedite u hladu i pisete dezinformacije kao npr.umesto kulturno leto u Brestovcu vi napisete Brestovacko jezero 😀

Nesu školuvali, izvinte :))))

Slučajno znam (korisnik usluga)

Mutava hitna? Leskovačka hitna je godinama na takmičenjima postizala najbolje rezultate, a često osvajala i prva mesta. Jedna od najboljih u Srbiji, ako ne i najbolja. Idite do njih, porazgovarajte, pogledajte sve njihove nagrade.

Al ste se raspisali vi iz Hitne. Pa kako stižete, otkud vam vreme, mislim, pacijenti čekaju, zauzeti ste??? Za novinare nemate vreme, nagrdiste ih što vas pozvali, vaša veličanstva. Napraviste junake od sebe mal te ne heroje. Ne bih o svom iskustvu s vama, ali da vas pitam, umete li vi nešto drugo osim da merite pritisak?

Reklo kazalo političaro so roma babo babo

U pravu ste, Emina, da i nisu baš nešto. Obični ljudi sa svojim vrlinama i manama. Ali, ako ih poredimo sa novinarima protođerima i opajdarama njihovi rezulati se vide. Ajd da ti nacrtam. Kolabira čovek na ulici, strovali se na asfalt, oni dođu i odvezu ga i povrnu. Prepišu terapiju, daju mu savet… A vi, šta vi radite? Ne vidimo nešto vaše rezultate.