Leskovac spreman za „velike“ kiše

Leskovac spreman za „velike“ kiše
Podeli:

LESKOVAC – Svi kanali su očišćeni i spremni su da prime i do 35 litara kiše po kvadratnom metru, tako da bojazni od poplava nema, ubeđuje nas Dejan Cakić, gradski većnik zadužen za vanredne situacije u leskovačkoj lokalnoj samoupravi.

Tvrdi da građani mena potrebe da paniče zbog najava Republičkog hidrometeorološkog zavodg da se nešto više kiše u naredna 24 sata može očekivati oko Leskovca, Vranja i Pirota.

Sve je očišćeno. Marljivo smo radili prethodnih par meseci i nema čega da se bojimo. U svakom slučaju smo u pripravnosti i Sektor civilne zaštite će reagovati ukoliko za to uopšte bude bilo potrebe„, kaže Cakić.

Na poslednjem velikom pljusku Leskovčani su na gradskim ulicama preživeli pravi potop jer odvodni kanali nisu mogli u trenutku da prime toliku količinu vode.

Mada, bilo je i onih koji su zaista znali da uživaju u letnjim kišama (SLIKA KOJA JE OBIŠLA INTERNET).

Dragan Marinković


Podeli:
 1. DS-ovac do 2003. 8. avgusta 2016., 4:40 pm

  „Svi kanali su očišćeni i spremni su da prime i do 35 litara kiše po kvadratnom metru“… Treba ga pitati, za koji period? Pa u Skoplju je palo 92 litra za 5 sati. Ako kod nas padne 35 za 2 sata sigurni ne bi bili svi bezbedni.
  0  0
 2. Znam koji kanal nije očišćen a na sudu nisu znali da objasne gde su pare potrosili za njegovo ciscenje dobijene iz Republickog fonda za odrzavanje kanala. Verovatno ih je pojela maca.
  0  0
 3. U narodu se kaže da budalu i bog čuva pa tako i naš sektor za vanredne situacije, imamo sreće što nas nevreme zaobilazi, inače odosmo u Crno more.
  0  0

Comments are closed.