Festival LIFFE zatvoren kako je i počeo – glamurozno

Leskovac od srpskog Mančestera do srpskog Holivuda (VIDEO)

Leskovac od srpskog Mančestera do srpskog Holivuda (VIDEO)
Podeli:

Zvezda večeri na zatvaranju Filmskog festivala LIFFE svakako je bila Hana Jušić iz Zagreba, dobitnica gran-pri „Živojin Žika Pavlović“ za film „Ne gledaj mi u pjat“, ali je najveće aplauze pobrao trećeplasirani reditelj Bojan Vuletić koji je je Leskovac uporedio sa Holivudom.

Vuletić je dobitnik treće nagrade za režiju filma „Rekvijem za gospođu J“.

Zahvaljujem se žiriju i profesoru Darku Bajiću koji već 10 godina na najbolji mogući način, od nečega što je bio srpski Mančester, sada pravi srpski Holivud“, kazao je Vuletić pošto mu je prethodno umetnički direktor LIFFE Darko Bajić uručio nagradu.

 

Rediteljki Hani Jušić gran-pri na leskovačkom festivalu LIFFE

 

Hana Jušić, dobitnica gran-prija za svoj prvi, i za sada jedini film, je na glamurorzno zatvaranje festivala u Nardonom pozorištu doputovala je u Leskovac pravo iz Zagreba. Žiriju i publici u prepunoj sali se kratko zahvalila, a Jugmedii je kasnije kazala da je vest o nagradi iznenadila i zatekla bukvalno u krevetu gde je prikovao virus.

Ispred grada prisutne je pozdravila PR gradonačelnika Milena Janković

Čast mi je što sam dobila nagradu koja nosi ime velikana, a kojeg ja ne pamtim. Više i ne brojim nagrade za ovaj svoj prvenac, ni domaće ni strane“, rekla je.

Na pitanje da li planira sledeći film, kaže da nema vremena od promocija svog prvog filma i da će verovatno drugi snimiti tek za pet godina. Na pitanje jednog od kolega – kako vidi film za 50 godina, odgovara sa osmehom: „Pitanje je da li će svet postojati za 50 godina“.

Za razliku od ranijih, ove godine je većina nagrađenih lično preuzela nagrade. Iz Beograda je došla i Jelisaveta Seka Sabljić, dobitnica nagrade „Zlatni lešnik“ za najbolju žensku ulogu, kojoj je pripala i čast da proglasi zatvorenim 10 po redu LIFFE.

„Do sledećeg viđenja“, kazala je ova slavna srpska glumica.

Posle nje na scenu je stupio Branko Đurić sa svojom „Đurologijom“.

Detalje sa zatvaranja vestivala pogledajte u našem video snimku.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Jes baš…a na projekcijama filmova 50 gledalaca…
  0  0
 2. Holivud!! Ha ha ha
  0  0
 3. Dobro, možda nije bio Holivud ali jeste mini holivud. U svakom slučaju ja sam uživala u svim filmovima, slikala se sa Kusturicom, uživala u besplatnom koncertu. Jedino za Đuru nisam imala lovu i nisam bila na zatvaranju festivala.
  0  0

Comments are closed.