LESKOVAC: Tehnička škola “Kolubara“ iz Lazarevca ide na svetsko takmičenje

LESKOVAC: Tehnička škola “Kolubara“ iz Lazarevca ide na svetsko takmičenje
Podeli:

Ekipa Tehničke škole “Kolubara“ iz Lazarevca osvojila je prvo mesto na republičkom školskom takmičenju u rukometu, održanom u Leskovcu, i ona će predstavljati Srbiju na predstojećem svetskom takmičenju, saopšteno je danas iz Saveza za školski sport grada Leskovca.

U organizaciji ovog saveza, Saveza za školski sport Srbije, grada Leskovca, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u utorak 12.12.2017. i sredu 13.12.2017. godine, organizovano je republičko takmičenje u rukometu u kategoriji srednjih škola.

Takmičenje je organizovano u dve grupe po 4 ekipe i igralo se na dve lokacije i to u sportskoj hali u Leskovcu i u sportskoj hali u Vlasotincu. Najbolje ekipe iz Srbije, ukupno osam škola, takmičile su se dva dana i konačno je dobijen pobednike, koji je ostvario plasman za svetsko prvenstvo, koje se održava od 21.02 do 01.03.2018. godine u Dohi-Katar.

dav

Prvi na republičkom takmičenju je ekipa Tehničke škole “Kolubara“ iz Lazarevca, drugo mesto zauzela je ekipa Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, a trećeplasirana ekipa je Tehnička škola “Mileta Nikolić” iz Aranđelovca.

4.Ekonomsko trgovinska škola iz Vranja,

5,Tehnička škola “Gligorije Božović“ iz Zubinog Potoka

6.Tehnička škola “Nikola Tesla“ iz Kostolca

7.Elektro Tehnička škola “Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada

8.Tehnička škola iz Zaječara.

Medalje pehare i diplome, podelili su sekretar gradskog saveza za školski sport iz Leskovca Bojan Nedeljković, koordinator saveza za školski sport Srbije za Nišavski okrug Jovan Jovanović i koordinator saveza za školski sport Srbije za Jablanički okrug Ivan Cvetanović.

“Veliku zahvalnost duguemo sportskom centru iz Vlasotinca, Sportskom savezu Vlasotince, Sportskom centru “Dubočica“, PU Leskovac, domu zdravlja iz Leskovca-odeljenju sportske medicine, rukometnoj sudijskoj organizaciji iz Leskovca i svima koji su pomogli organizaciji ovakvog velikog takmičenja.”, navode iz Saveza za školski sport Leskovca.

(Kraj)

 


Podeli: