Leskovački karneval – siromašan ali zanimljiv (VIDEO)

Ceo grad pod maskama! Mališani sa Kosova u kostimima dece sunca raznežili Leskovčane
Leskovački karneval – siromašan ali zanimljiv (VIDEO)
Podeli:

Musketar pleše sa mažoretkinjom, gusar zaljubljen u trbušnu plesačicu i princeza u zagrljaju dečaka sunca, momenti su koji će biti definitivno zapamćeni sa završne večeri Leskovačkog karnevala dok nestrpljivo tačno u ponoć iščekujemo spektakularni vatromet koji će zatvoriti feštu pod maskama u gradu na Veternici.

Pre samog polaska povorke, gosti iz Makedonije, Bugarske, Slovenije, Rusije, Crne Gore i Srbije, „vezli“ su u kolu Leskovačku četvorku koja je označila da fešta može da počne.

I pored preko hiljadu učesnika iz 33 karnevalske grup, mora se priznati da je ovogodišnji karneval bio malo siromašniji i sa manje kreativnosti nego prethodnih godina.

Nema onih balskih haljina, bogatih i maštovitih kostima, sve ovo je već viđeno“, komentarisali su Leskovčani koji su pohrlili na Bulevar Oslobođenja kako bi pratili feštu.

Delimično se slažemo sa njima, ali moramo da pohvalimo (bez namere da utičimo na žiri) izvrsne i jako maštovite kostime mališana sa Kosova, koji su prvi put učestvovli na Leskovačkom karnevalu, kao i grupe  iz Makedonije „Tang na životot“, koji su svojim maskama „obelili obraz“ ovogdišnjeg karnevala.

Organizator karnevala je Turistička organizacija Leskovac, a finansira grad Leskovac sa 4,5 milona dinara, kao i mnogobrojni i sponzori.

Podsećanja radi, bilo je godina kada je Leskovac preplavljalo i stotinak karnevalskih grupa, a o njegovom sjaju se pisalo i u medijima u regionu, pa i šire.

Dragan Marinković


Podeli:
Označen sa
 1. Odlican je bio manite te peice siromasan pa koliko treba grad da da Zikici (TOL), 10-15miliona? Od kakvih je odlican je!
  0  0
 2. 4,5 miliona za ovo…smešno
  0  0
 3. Mogli bi da napišete koja umetnička grupa je pobednik karnevala….
  0  0
 4. Svake godine se pitam na sta se potrosi oko 700 000 din. koje TOL dobije za Leskovacki letnji featival. A i za ovu maskaradu je pptroseno 4,5 miliona dinara a sadrzaj tako nezanimljiv. Organizacija, ne nula, nego -10. Licno bih volela, a u ime gradjana ciji se novac trosi, da se javno objavi na sta se trosi ovolika suma novca.
  0  0

Comments are closed.