SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT LESKOVAC

Leskovački plivači među najboljima u Srbiji

Iz Saveza najavljuju i održavanje republičkog prvenstva u košarci u Leskovcu tokom decembra

Leskovački plivači među najboljima u Srbiji
Podeli:

Učenici leskovačkih osnovnih škola, koji su na nedavnom republičkom takmičenju u plivanju osvojili 16 medalja, i njihovi profesori predstavili su se danas u sedištu grada, uz ocenu da je to bilo jedno od najuspešnijih takmičenja i da su zauzeli visoku pozciju na rang listi.

Takmičenje je održano u Kragujevcu u organizaciji  Saveza za školski sport grada Leskovca.

Takmičilo se 62-oje dece

Ovo je nezapamćen uspeh Saveza za školski sport jer ovoliki broj medalja retko koji igrad uzme u toku godine. Mi smo imali sreću ali i mogućnost da to ostvarimo u Kragujevcu. U konkurenciji od 990 takmičara iz 333 škole iz cele Srbije uspeli smo da ostvarimo ovaj rezultat, da u naš grad donesemo 16 medealja, od toga 8 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzane medalje”, kazao je predsednik Saveza Ivan Cvetanović, rekavši da se uspeh duguje i gradonačelčniku Leskovca zbog višegodišnje podrške i vere u ovaj savez, ali i njegovom kabinetu i nadležnima iz društvenih delatnosti.

“Grad Leskovac iz godine u godinu, preko programskog finansiranja, izdavaja značajna sredstva za Gradski savez za škollski sport, jer je cilj da se školska deca što više bave sportom”, rekao je Jugmedii Miloš Stevanović iz Društvenih delatnosti, zadužen za sport

Obratio se i mali Luka Dimitrijević, učenik 2. razreda OŠ “Josif Kostić” i osvajač zlatne medalje.

Zahvaljujem se svim nastavnicima. Svi su nas tamo čuvali, a mnogo dece je osvojilo medalje. Ja sam osvojio zlatnu medalju u disiciplini delfin na 50 metara. Do sada sam osvojio puno medalja”, kazao je Luka. Novinare je zanimala mogućnost da leskovački osnovci bar jednom nedeljno imaju čas plivanja.

Profesor Predrag Milenovic iz OŠ “Trajko Stamenković” obajsnio je da je zakonom predviđeno da samo učenici 5. razreda imaju 16 časova plivanja, s obzirom da je plivanje priznato kao bazični sport, ali da taj zakon poštuju samo neke škole u Beogrdau i Kragujevcu. U Leskovcu je najveći problem besplatni prevoz dece do i sa bazena.

Mi se nadamo da ćemo za godinu, dve to realizovati, ali samo uz pomoć lokalne samouprave. Najbitnije je da to bude besplatno i bezbedno za decu. Naravno da je plivanje jedan od najbitnijih i najvažnijih sportova za telesni razvoj učenika od 1 do 8. razreda i za početak bi trebalo obezbediti uslove makar onim učencima koji vole plivanje”, istakao je Milenović, prosvetni savetnik za sport u Jablanički okrug.

750 škola u Srbiji nema fiskulturnu salu

Predstavnici Saveza za školski sport najavili su za decembar Republičko takmičenje u rukometu, koje se dugo nije organizovalo u Leskovcu, a na kome će učestvovati oko 400 dece iz cele Srbije.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Hahahhaha, bravo za redakciju.

  2. Najvecu zaslugu za uspeh imaju deca, roditelji a najvise treneri. Mislim da profesori preteruju sa slikanjem.
    A i ovaj gospodin koji je izjavio da je najbitnije da se skolska deca bave sportom moze da procita nesto dok ispija kafe.
    Nije cilj da se deca bave sportom nego povecati fizicku aktivnost dece i smanjiti gojaznost i ostale riziko faktore.
    Inace, sve cestitke deci na uspehu.

Comments are closed.