Leskovački studenti-kuvari trijumfovali i u Budvi

Učestvovali su studenti iz 17 zemalja. Leskovačka ekipa postigla je najbolje rezultate
Leskovački studenti-kuvari trijumfovali i u Budvi
Podeli:

Ekipa studenata Visoke poslovne škole Leskovca sa profesorom Momčilom Conićem na čelu progalešna je za najbolju u kategoriji junior kuvar i osvojila 6 zlatnih, 1 srebrnu i 2 bronzane medalje u pojedinačnim kategorijama, na 11. Međunarodnom takmičenju kuvara u Budvi.

Ova odličja još jedan su dokaz predanog rada leskovačkih studenata, a što se profesora Conića tiče, ustisak je da je na neki način predodređen na medalje i pehare sa svih domaćih i inostranih takmičenja, sada sa studentima, ranije sa srednjoškolcima.

Na svim dosadašnjim takmičima moji učenici i studenti osvojili su preko 200 medalja, od kojih preko 80 zlatnih, mada nama svaka medalja sija kao zlato. Svako takmičenje ima svoju draž, pa su nam tako i bronzana odličja ili samo diplome, podstrek da uvek idemo ka boljim rezultatima“, objašnjava Conić.

Zlatne medalje osvojene su u kategorijima: glavno jelo, postavka tradicionalnog stola i set menija, odnosno, predjelo, glavno jelo i dezert

A na pitanje da li mu je „neprijatno“ zbog tolikih medalja, odgovra najpre smehom, potom dodaje da se raduje kao dete, zajedno sa studentima.

Moram da pratim energiju ovih mladih ljudi i njihove želje. Moja uloga i misija je da pokažemo da mi na jugu Srbije imamo veliko znanje u oblasti kuvarstva i da smo željni napretka.Uostalom, mi koji radimo u obrazovanju želimo da izvedemo mlade ljude na pravi put“, veli profesor Conić.

Takmičenja su, objašnjava, i prilika da studenti vide gde se i na kom mestu nalazi srpska i južnjačka gastronomija, ali i da uče od legendarnih kuvara, budući da su takmičenju u Budvi prisustvovali i Stevan Karapandža, Vuko Mitrović, Zoran Mirašević, Izo Legat i druge kulinarske legende iz bivše Jugoslavije.

To su šefovi sa kilometrima iskustava i učiti od njih je prava privilegija“, zaključuje Momčilo Conić koji je i sam na dobrom putu ka – legendi.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Bravo šampioni,svaka čast, kapa dole.

  2. Свака част..само нижете медаље. Да се зна да су Лесковчани НАЈБОЉИ. ПОНОСНИ смо сви због вас!Честитике!!!

Comments are closed.