Leskovački učenici drugi na državnom prvenstu u fubdbalu, 9 ide na prvenstvo atletičara

Leskovački učenici drugi na državnom prvenstu u fubdbalu, 9 ide na prvenstvo atletičara
Podeli:

U organizaciji Saveza za školski sport grada Leskovca, tokom prošle nedelje dečaci osnovne škole “Radoje Domanović“ iz Manojlovca osvojili su drugo mesto na republičkom takmičenju, a devet devojčica i dečaka iz nekoliko leskovačkih škola plasiralo se za takmičenje na državnom prvenstvu u atletici.

Mali fudbal se igrao u Pirotu, od ponedeljka do petka.

Leskovac je imao dve ekipe na republičkom takmičenju u malom fudbalu i to kod dečaka osnovnih škola i kod devojčica srednjih škola. Dečaci osnovne škole “Radoje Domanović“ iz Manojlovca osvojili su drugo mesto na republičkom takmičenju i doneli još jedan uspeh svojoj školi, svom gradu i svom savezu za školski sport“, saoptavaju iz Saveza za školski sport.

Nastavnik škole i ujedno vođa ekipe Nebojša Milovanović nije mogao da sakrije svoje zadovoljstvo i uspeh koji su ostvarili učenici te škole.

Tehnička škola “ Rade Metalac“ je sa svojim devojčicama osvojila šesto mesto u republici.

Atletika

Oko 50 učenika osnovnih i srednjih škola borilo se u petak, 11. maja, za odlazak na republičko prvenstvo u atletici koje se održava 15.maja u Novom Pazaru, ali leskovačke ekipe bile su slabije od pirotskih škola i nisu uspele da ekipno pobede sa ni jednom školom,-

Međutim, 9 predstavnika se izborilo za takmičenje na republičkom prvenstvu, u pojedinačnoj konkurenciji, koji će svoje snage da odmere sa vršnjacima u utorak u Novom Pazaru.

Potrebno je samo malo više energije i entuzijazma da se pokrene i sprovede atletika u Leskovcu. Mi smo veliki grad i potrebno je da se mnogo više dece interesuje za oavaj sport, jer, ipak je to kraljica sportova. Puno se radi na časovima fizičkog, ali potrebno je da klubovi dodatno pojačaju nadzor i trening i sigurno će biti uspeha i imaćemo više predstavnika i u ekipnom i pojedinačnom takmičenju što se tiče našeg gradskog školskog sporta“, ocenjuju u Savezu za školski sport.


Podeli:
  1. Bravo momci, pokazali ste kakav se fudbal igra u oklolini Leskovca.

Comments are closed.