Leskovački Žan Pol Gotje priprema spektakl za 20 godina karijere

Leskovački Žan Pol Gotje priprema spektakl za 20 godina karijere
Podeli:

Njegove haljine ne nosi bilo ko, već samo jake i uspešne žene. Inspiraciju pronalazi u Madonni, ali i u divi Narodnog pozorišta Leskovac Suzani Grujić.

Nakon premijere „Galeba“ i „Tramvaja“, za koje je takođe radio kostime, dolazile su kod njega Leskovčanke i zahtevale da im sašije iste haljine kakve je u predstavi nosila glumica Suzana Grujić, ne pitajući koliko to košta

Kreirao je i preko 600 kostima za  16 predstava na daskama koje život znače, a danas je koreograf  bez koga ovo pozorište ne bi bilo takvo kakvo jeste.

Ove godine obeležava dve decenije karijere modnog kreatora, insistira da ga zovete Darius i obećava pravi spektakl neviđen na ovim prostorima.

Revija će biti pravi vizuelno scenski nastup. Zvaće se Himera hotel i imaće 4 tematske celine“ otkriva nam Darius.

Modele će, kako kaže, nositi žene iz muškarci iz javnog života grada na Veternici, ali i profesionalni modeli.

Birao sam ljude i žene sa stavom, one koji su ostavili neki pečat u ovom gradu svojom energijom, poslom, talentom“, kaže nam ovaj modni kreator rodom iz Vlasotinca.

A spektakl će se odvijati na sceni istog onog pozorišta čiju magiju on oblači.

Razmišljao sam i o holu Leskovačkog kulturnog centra i još nekoliko prostora u gradu, ali iskreno, ne postoji ni jedan sem sale Narodnog pozorišta, u kojem će modeli moći da se okrenu u pojedinim haljinama“, objašnjava nam Darius.

U nastavku pogledajte samo delić nove Dariusove kolekcije

Dragan Marinković

 


Podeli:
  1. Ha ha ha ha!
    0    0

Comments are closed.