U leskovačkom porodilištu rođeno osam beba u 2013. godini

U leskovačkom porodilištu rođeno osam beba u 2013. godini
Podeli:

LESKOVAC – U prvih devetnaest sati u 2013. godini u leskovačkom porodilištu rodilo se osam beba, šest dečaka i dve devojčice, duplo više nego u isto vreme prošle godine.

Nadam se da su se rode ponovo vratile u Leskovac, ne samo zbog danas rođenih beba, već i zbog činjenice da je u 2012. godini po prvi put u poslednih pet godina  došlo do povećanje broja porođaja“, kaže za agenciju Jugmedia Srđan Mitić, načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Leskovcu.

Srdjan Mitic_Porodliste_Nacelenik Odeljenja ginekologije i akuserstvaPrvu bebu, dečaka od 3,2 kilograma, rodila je Jelena Mitić iz leskovačkog sela Brza dva minuta posle ponoći, i njoj je gradonačelnik Goran Cvetanović uručio poklon u ime grada.

Cvetanović je kazao da se radi o opremi, neophodnoj u prvih 40 dana života bebe, a iste poklone su dobile još četiri porodilje.

Leskovačko porodilište danas je, po 14. put posetio i Stanko Nikolić, vlasnik radionice za izradu dečjih krevetića, i po tradiciji, darivao tri prvorođene bebe u novoj godini.

Ovoga puta je umesto krevetića, majkama uručio novac.

Prema navodima načelnika Mitića, u leskovačkom porodilištu prošle godine na svet je došlo 1.638 dece, tri više nego u 2011. godini.

U poslednjih pet godina imali smo konstantan pad broja porođaja, za 100 do 150. Ovo je prvi put da je došlo do povećanja, a naša su očekivanja da će ova godina biti uspešnija od 2012.“, kaže Mitić.

(Kraj)


Podeli:
  1. Neka su žive i zdrave i neka im Bog da mudrosti, snage i hrabrosti da ne nastave ovim istim utabanim putem, koji i najmanja kiša pretvara u blato, već da grade novi na kome rađanje dece neće biti prigodna usputna stanica u neprestanoj kampanji za promociju lika i dela bilo kog političara.
    Sve pohvale za primer dobročinstva vlasnika stolarske radionice!
    0    0

Comments are closed.