Leskovčani dobili novu savremenu zelenu pijacu

Leskovčani dobili novu savremenu zelenu pijacu
Podeli:

Posle godinu dana gradnje, Leskovčani su danas dobili novu zelenu pijacu, moderno pokriveno zdanje sa 110 tezgi, mlečnom pijacom i nizom od 15 lokala, za čiji projekat je grad Leskovac prošle godine nagrađen trećom nagradom, posle Podgorice i Beograda.

Na nekada neuglednom prostoru stare pijace, uz Ulicu Kralja petra, preko puta Rode, nikao je novi moderan pijačni kompleks na površini od 637 metara kvadratnih, za čije uređenje i izgrdanju je iz gradske kase izdvojeno 124 miliona dinara.

Reč je o kapitalnoj investiciji

Tu spadaju radovi na mlečnoj hali, uređenje platoa sa nadstrešnicom, izgradnja lokala, nabavka tezgi, parterno uređenje pijace sa prilazima, kao i rekonstrukcija ulice Topličkog ustanka i Mlinske i izgradnja saobraćajnice u produžetku Voždove ulice. Da je reč o važnom i savremeno opremljenom kompleksu potvrđuje i priznanje žirija 25. međunarodnog Salona urbanizma, na kojem su projektanti

nove pijace dobili treću nagradu u kategoriji realizovanih projekata“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvarajući ovaj pijačni kompleks, dodajući da je bila želja da se zakupcima stvori lepši i funkcionalniji prostor, koji odgovora njihovim ali i potrebama kupaca.

Preko 70 posto tezgi je već zakupljeno, po ceni od pet do 30.000 dinara, u zavisnosti od vrste zone u kojoj se nalaze.

Na useljenje, istako je Cvetanović, neće dugo morati da čekaju ni zainteresovani za kupovinu lokala.

U toku današnjeg dana biće pokrenut postupak za prodaju lokala putem javnog nadmetanja, po početnoj ceni od 1500 evra po metru kvadratnom, u dinarskoj protivrednosti. Za desetak dana svi potencijalni kupci moći će da na javnoj prezentaciji dobiju detaljne informacije o novoizgrađenim lokalima, a javno nadmetanje za njihovu prodaju zakazano je za 22. mart, s tim što će morati da se uplati 20 posto od cene da bi se steklo pravo učešća na licitaciji“, istako je gradonačelnik.

Na ovom prostoru najpre je nikla mlečna hala u koju je uloženo 5,7 miliona dinara, a proces izgradnje pijačnog kompleksa i prostora oko nje odvijao se u nekoliko faza.

Svaki lokal obeležen je brojem i upisan u katastar

Ovde se, dodao je Cvetanović, ne završavaju radovi na kompleksu i njegovoj okolini, jer je za 2017. godinu iz budžeta izdvojeno dodatnih 35 miliona dinara za uređenje ovog dela grada.

U planu je nastavak rekonstrukcije Mlinske ulice od raskrsnice sa ulicom Ilije Strele do raskrsnice sa ulicom Kralja Petra Prvog, a biće izgrađena i saobraćajnica u produžetku ulice Topličkog ustanka, sa parking prostorom i stambenim prilazom. Oko 18 miliona dinara biće uloženo u izgradnju nove lamele lokala i sa izgradnjom Lidla čiji početak se uskoro očekuje, ovo će zaista biti urban i reprezentativan deo grada“, zaključio je Cvetanović.

Predstoji i druga faza gradnje, odnosno, izgradnja robonog dela pijace sa dodatnim lokalima i presecanjem ulica, ali o tome nije danas detaljno govoreno.

Direkot JP „Pijace“ Zoran Milošević je takođe izrazio zadovoljstvo što je preduzeće dobilo jedan od najmodernijih pijačnih kompleksa u Srbiji i izrazio nadu da su godine lošeg poslovanja – prošlost.

Milica Ivanović


Podeli:

Falim te boze, da taj deo grada na nesto lici. Kad se setim one stare pijace sto je srusena i sto sada tamo trava raste, zaplace mi se tu sam odraso.

Raso si na pijaci? Jel te mama tamo našla ispod glavice kupusa, na tezgi 114?

Najbitnije je to sto je bivsi uposljenik dobio udarna 4 mesta na ulazu u Pijacu, puka slucanost, verovatno je na licitaciju dao najvecu ponudu

A njegov šofer ima tri lokala u toj pijaci, koji ne smeju da se licitiraju

Oko 1700 po metru kvadratnom ulozeno za izgradnju. Projektanti i izvodjac su najverovatnije iz Dubai.

Za 1700 evra može da se sagradi više 10m stambenog prostora, siva gradnja.

Tako je, 9000 evra košta montažna kuća od 70m2 u takozvanoj sivoj zoni. Treba ti plac i da uvedes struju i vodu, taman za četvoročlanu porodicu. Pa ti vidi kolko se razbacuju parama oni koji imaju po 3-4 nekretnine. Nemaju osećaj za pare, to se troši nemilice. Pitam se dal tako troše i svoj novac?

Pijaca „kapitalna investicija“!?!?! Toliki im je domet….

investicija od tri hiljade milijarde dinara

Ko sta radi, Direkor JP „Pijace“ Zoran Milošević se NADA. I radnici se nadaju za platu, pa se ne slikaju za novine svaki dan.

Seljaci za seljake, fabrike seljacima. Druže M. ti si s’nama, tebi i seljacima žito, nama slama.

hoce li i ovo biti bez rasvete,kao kruzni tok na neodradjenoj zelenoj zoni.,…

Ćuti, Petre, molim te. Ne daj im ideje da potroše još naših para.

Шверцери добили нове тезге.