Leskovčani najmanje veruju u pravosuđe, najviše lekarima

Leskovčani najmanje veruju u pravosuđe, najviše lekarima
Podeli:

Po mišljenju Leskovčana tri najveća bezbednosna problema u njihovom gradu su pljačke, provale i razbojništva (47,91%), nasilje povezano sa narkomanijom i alkoholizmom (40,52%) i stanje saobraćajne infrastrukture (29,76%).

Sa druge strane, građani imaju najmanje poverenja u pravosuđe, a najviše u zdravstvene radnike, barem po ocenama koje su građani izneli u anketi ispitivanja stavova i percepcije Leskovčana o bezbednosti, a koju su sproveli predstavnici Saveta za bezbednost grada Leskovca u saradnji sa Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku.

Pored ovih problema, građane zabrinjava narušavanje javnog reda i mira od pojedinaca i kriminalnih grupa, psi lutalice, vršnjačko nasilje.

Kada se bezbednosni problemi sagledaju iz ugla žena i muškaraca uočava se da određeni bezbednosni problemi, poput pasa lutalica, nasilja u porodici i seksualnog uznemiravanja više zabrinjavaju žene, nego muškarce.

Strateški prioriteti Saveta za bezbednost grada u narednom periodu biće smanjenje kriminala u Leskovcu, porodično i vršnjačko nasilje, saobraćaj, kvalitetan život mladih i zdravlje ljudi, kojima će se članovi ovog saveta baviti na izradi četvorogodišnjeg nacrta strategije bezbednosti grada.

Javna rasprava o Nacrtu Strategije bezbednosti 2018-2022. godine održati u četvrtak 14. decembra 2017. godine u sali Skupštine grada, sa početkom u 15 sati.

Leskovac se hvata u koštac sa vršnjačkim nasiljem

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Ovo nema veze sa stvarnim stanjem. Nijedna od ovih institucija ne bi trebalo da dobije ocenu veću od dvojke.
  1  0
  • Kod mene nebi dobili ni nulu jer bi to bila pozitivna ocena o njima.Svi oni su korumpirani a na prvo mesto zdravstvo pa sve ostalo.Ti sto su glasali pozitivno mora da su bili pod uticajem alkohola ili narkotika i ptice na grani znaju!
   1   0
 2. Nameštene ankete ! uobičajeno.
  0  0
 3. Koliki je broj ispitanika na kome se radilo istrazivanje? Koja ciljna grupa je uzeta u obzir? Koji je prosek godina koji se testirao…? To su neke osnovne stvari kada se objavljuju istrazivanja kao ova. Normalno je da su statisticki podaci namesteni, mnogo se toga ne uklapa.
  0  0

Comments are closed.