Leskovčani najmanje veruju u pravosuđe, najviše lekarima

Leskovčani najmanje veruju u pravosuđe, najviše lekarima
Podeli:

Po mišljenju Leskovčana tri najveća bezbednosna problema u njihovom gradu su pljačke, provale i razbojništva (47,91%), nasilje povezano sa narkomanijom i alkoholizmom (40,52%) i stanje saobraćajne infrastrukture (29,76%).

Sa druge strane, građani imaju najmanje poverenja u pravosuđe, a najviše u zdravstvene radnike, barem po ocenama koje su građani izneli u anketi ispitivanja stavova i percepcije Leskovčana o bezbednosti, a koju su sproveli predstavnici Saveta za bezbednost grada Leskovca u saradnji sa Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku.

Pored ovih problema, građane zabrinjava narušavanje javnog reda i mira od pojedinaca i kriminalnih grupa, psi lutalice, vršnjačko nasilje.

Kada se bezbednosni problemi sagledaju iz ugla žena i muškaraca uočava se da određeni bezbednosni problemi, poput pasa lutalica, nasilja u porodici i seksualnog uznemiravanja više zabrinjavaju žene, nego muškarce.

Strateški prioriteti Saveta za bezbednost grada u narednom periodu biće smanjenje kriminala u Leskovcu, porodično i vršnjačko nasilje, saobraćaj, kvalitetan život mladih i zdravlje ljudi, kojima će se članovi ovog saveta baviti na izradi četvorogodišnjeg nacrta strategije bezbednosti grada.

Javna rasprava o Nacrtu Strategije bezbednosti 2018-2022. godine održati u četvrtak 14. decembra 2017. godine u sali Skupštine grada, sa početkom u 15 sati.

Leskovac se hvata u koštac sa vršnjačkim nasiljem

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Statističar 13.12.2017., 13:34

    Ovo nema veze sa stvarnim stanjem. Nijedna od ovih institucija ne bi trebalo da dobije ocenu veću od dvojke.

    • Kod mene nebi dobili ni nulu jer bi to bila pozitivna ocena o njima.Svi oni su korumpirani a na prvo mesto zdravstvo pa sve ostalo.Ti sto su glasali pozitivno mora da su bili pod uticajem alkohola ili narkotika i ptice na grani znaju!

  2. Nameštene ankete ! uobičajeno.

  3. Koliki je broj ispitanika na kome se radilo istrazivanje? Koja ciljna grupa je uzeta u obzir? Koji je prosek godina koji se testirao…? To su neke osnovne stvari kada se objavljuju istrazivanja kao ova. Normalno je da su statisticki podaci namesteni, mnogo se toga ne uklapa.

Comments are closed.