Leskovcu fale vatrogasci ali je zabranjeno zapošljavanje novih

Leskovcu fale vatrogasci ali je zabranjeno zapošljavanje novih
Podeli:

LESKOVAC – Leskovački vatrogasci su samo u ovoj godini imali preko 1.000 sati spašavanja i skoro 900 intervecija na terenu, istaknuto je na današnjem prijemu  za pripadnike vatrogasno spasilačke čete Leskovca i sektora za vanredne situacije koji je povodom obeležavanja Dana zaštite od požara, organizovao gradonačelnik Goran Cvetanović.

Interesantno je da vatrogasci u Leskovcu imaju čak 30 posto nepopunjenih radnih mesta vatrogasaca spasioca, ali im zabrana zapošljavanja ne dozvoljava prijem novih radnika.

“Samo oko 600 zahteva Leskovčana koji bi voleli da rade kao vatrogasci imam u svojoj fioci. Ali ne znamo kada će i da li će biti raspisani konkursi za nova radna mesta. Objektivno, potrebno nam je još ljudtsva, ali je država rekla svoje: para nema – zapošljavanje stop”, kazao je načelnik Sektroa za vanredne situacije Milorad Marjanović.

Lokalna samouprava je ove godine odvojila 300.000 dinara za kupovinu nove opreme leskovačkim vatrogascima.

„„U vanrednim situacijama , a svedoci smo da ih je u poslednjih nekoliko godina bilo dosta, vatrogasci su uvek bili prvi i nezamenjivi deo svih spasilačkih ekipa“, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Vatrogasci su izrazili želju da taj novac ulože u kupovinu 20 naprtnjača za gašenje poljskih požara.

(kraj) dum


Podeli:
 1. Banana State 06.11.2015., 16:13

  Ti vatrogasci su se zaposlili u osmospratnici, opštini i ostalim državnim firmama :)

 2. Sima Original 06.11.2015., 23:14

  Fali a?
  Pa ako fali a ne sme se..onda smo mi ugrozeni?
  Bezbednost i tako to..
  Jel tako?
  Ajd da tuzimo onda drzavu??

Comments are closed.