Leskovcu zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju

Leskovcu zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju
Podeli:

Gradu Leskovcu danas je u Beogradu uručeno priznanje u vidu zahvalnice za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2017. godini na nivou lokalnih samouprava.

U ime grada zahvalnicu je primila zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović, a uručenje je upriličeno povodom Dana nacionalne službe za zapošljavanje

U obrazloženju je navedeno da je grad Leskovac jedna od lokalnih samouprava koje su dale najveći doprinos zapošljavanju, uzimajući u obzir usvojeni Lokalni akcioni plan zapošljavanja, visinu sredstava opredeljenih za zapošljavanje iz budžeta lokalne samaouprave, kao i broj učesnika u merama na osnovu izdvojenih sredstava iz budžeta lokalnih samouprava u 2017.

Na osnovu potpisanog sporazuma za sprovođenje programa i mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u 2017. godini, Grad Leskovac i Nacionalna služba za zapošljavanje učestvuju sa po 13  miliona dinara, što ukupno iznosi 26 miliona.  Od ovog iznosa 6 miliona bilo je opredeljeno za javne radove, 10 miliona dinara za program samozapošljavanja  i još 10 miliona dinara za stručnu praksu“, podsećaju iz lokalne samouprave.

Grad Leskovac će uz tehničku pomoć NSZ-a realizovati u 2017. godini  i program stručne prakse sa prosečnom ocenom 9 i više  za pripravnike sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem i program obuke za poznatog poslodavca.

(Kraj)


Podeli:
 1. Uzeli su obzir to sto postoji plan, sto puno ljudi radi na ostvarenju tog plana i sto se odvajaju velika sredstva da bi se taj plan ostvario. Nisu uzeli u obzir samo ono najbitnije – rezultati tog plana su ravni nuli.

  • Rezultati tog plana su nekoliko hiljada nezaposlenih manje u poslednjih par godina. Skoro sva mala i srednja preduzeca u gradu, ali i velike firme poput Jure i Dzinsija povecale su svoje proizvodne, usluzne i prodajne kapacitete a samim tim i broj zaposlenih.

   • Cij si ti….rob Nenade?

   • Bote znas li ti koliko mene i ostale gradjane srbije kosta to povecenje zaposlenosti u juri i dzinsiju.Znas mucak moj.Prime radnije rade par meseci pa radnici sami odu ili im daju otkaz al obavezno podignu par hiljade eura od drzavnih subvencija.Uzmi izracunaj 10 000e po radniku a radnik dobije bruto oko 350 plata plus pio i porezi pa vidi genijalnu politiku drazava placa radnika u stranoj kompaniji par godina.

   • a gde su visokoskolci a???? odose iz zemlje.. zaposljavate radnike za minimalac.. robovlasnicko drustvo smo postali

 2. Jos jedna nagrada za grad Leskovac koja je dovoljan pokazatelj da se u njemu dobro radi.

 3. Sram vas bilo gde su ti zaposleni. Mozda mislite na preminule!

 4. Gde je gradonačelnik? Da neko drugi primi nagradu i slika se na njegovo mesto, je nešto što uvodi u sumnju da je šef otputovao na neko lepše i toplije mesto.
  Možda Sejšeli?

  • Uuu da neces mozda tebi da poloze racune? Ti si mi mnogo jak faktor i mnogo si pametan.

 5. Bravo za naš grad, da se pominje u ovako lepom kontekstu, a hejteri nisu ni pročitali vest do kraja, njima fali gradonačelnik…bez sekiracije, tu je on i biće tu još dugo.

 6. Hahahaha

Comments are closed.