“Lidl” postao vlasnik zemljišta u Leskovcu

“Lidl” postao vlasnik zemljišta u Leskovcu
Podeli:

LESKOVAC – Nemački trgovinski lanac i zvanično je postao vlasnik zemljišta na lokaciji stare autobuske stanice i zelene pijace budući da je uplaćen i drugi deo od 625.000 evra za izlicitirano zemljište.

Još je neizvesno kada će “lidl” početi da gradi svoj market, ali je uslov za isplatu celokupne sume bio da lokalna samouprava rasčisti lokaciju, što je i učinjeno.

pijacaSve tezge prebačene su na prostor robne pijace preko puta. Na tom prostoru sada se gradi kombinovana zeleno-robna pijaca gde će biti preseljen objekat za prodaju mleka i mlečnih proizvoda.

Njegovi temelji se podižu u centralnom delu budućeg kompleksa, a u toku su tenderi za izbor izvođača radova na izgradnji nadstrešnice nad celom površinom buduće zelene pijace.

Planirana je i izgradnja kompleksa lokala koji će, duž Mlinske i ulice Kralja Petra, okruživati buduću pijacu. Ona će na ovoj lokalciji dobiti i zgradu uprave, a ukupna vrednost radova iznosi oko 85 miliona dinara.
Očekuje se i izgradnja ulice sa severne strane ove lokacije, a tender za te poslove je u toku.

(Kraj)

 

 

 


Podeli:
 1. Banana State 07.07.2015., 10:05

  Sve rade nasumice, nemaju ni plan ni projekat NI IDEJU ŠTO JE NAJBITNIJE nego ajde ovo ćemo ovde da sagradimo, ono ćemo onde. Posle nam krivo kad nam grad izgleda ružno i neuređeno i što nam ceo grad izgleda kao jedna obična pijaca.
  Al’ ajde, nek rade samo nešto, bolje išta nego ništa… više radite manje se slikajte, znam da čitate ove komentare. Jer ako se slikate svaki put primećujemo kol’ko vam raste stomak od kafane.

  • Leskovčanin 07.07.2015., 11:50

   I ti bi voleo da tvoj stomak bude kao njihov, ali teško, uzmi radi nešto a ne samo da komentarišeš. Da si toliko naučnik i radnik neko bi do sad prepoznao tvoj rad i delo.

   • Banana State 07.07.2015., 23:19

    Moj rad i dela su mnogi viđeni kod nas i u inostranstvu već prepoznali, fala Bogu pa ne moram da zarađujem menjajući stranke već svojim radom, baš šteta što po šablonu svi ovde nosimo lažna imena pa ne znamo sa kim se dopisujemo :)

 2. LEISTORIČAR 07.07.2015., 12:47

  Uvek za da se gradi..bilo je ruglo, izgleda da će biti lepo..verujem da „šajkačari“ žale sa onom „divnom“ pijacom..

 3. Изградњом овог простора сигурно ће се улепшати овај део града, а затим би требало урадити улицу макар до насеља Подрум, односно петље старог аутопута, која је катастрофа.

Comments are closed.