Likovna kolonija ugostila nove umetnike

Izložba slika sa „Likovne kolonije Vranje 2017“, koja se održava do 23. jula, biće prikazana 5. septembra, a u vlasništvu grada ostaće 20 novih umetničkih dela.

Sedmoro umetnika iz Srbije i okruženja rade u Likovnoj radionici i dvorištu Narodnog univerziteta. Likovna kolonija je otvorenog tipa, dostupna svim građanima kao i  ljubiteljima likovne umetnosti koji žele da prate rad i stvaranje umetnika, učesnika kolonije.

Želim vam dobrodošlicu u Vranje, grad koji ima bogatu istoriju i u kojem ćete naći inspiraciju za umetnička dela. Veoma mi je drago što imamo goste iz Makedonije, Bugarske i Republike Srpske, koji će tokom boravka imati priliku da se upoznaju sa kulturno-istorijskim spomenicima Vranja. Nadam se da ćete poneti pozitivne utiske jer se nalazite u gradu otvorenog srca„, rekao je gradonačelnik  Milenković na prijemu umetnika.

Ova tradicionala kulturna manifestacija podrazumeva druženje i panel-diskusije sa vranjskim umetnicima, u cilju boljeg upoznavanja sa likovnom scenom grada i umetničkim životom našeg regiona. 

Učesnike je pozdravila i gradska većnica Zorica Jović rekavši da umetnička dela, koja nastaju u okviru ,,Likovne kolonije“ imaju neprocenjivu vrednost. Ona je posebno istakla i humanost umetnika koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za lečenje Miljane Ristić Stanković.

Direktorka Javne ustanove ,,Narodni univerzitet“ , Gordana Dimitrijević istakla da je za 17 godina koliko se održava kolonija nastalo  150 umetničkih dela, koja su imovina grada.

Milan Zdravković