Ljiljana Nešić: Moćna sam jer mislim svojom glavom (VIDEO)

I kada nema para SOS telefon mora da funkcioniše, a žene koje u NVO sektoru rade sa žrtvama nasilja sve češće volontiraju. Entuzijazam je samo jedan od razloga zbog čega su čitaoci Jugmedie ovu aktiviskinju „Žena za mir“ uvrstili na listu 11 najmoćnijih i najuticajnijih Leskovčanki
Ljiljana Nešić: Moćna sam jer mislim svojom glavom (VIDEO)
Podeli:

Moćni ljudi sede u isnstitucijama sistema, a ja sam samo jedna aktivisktinja koja ima tu moć da govori šta misli, smatra Ljiljana Nešić.

Sa druge strane, ističe da je organizacija kojom rukovodi, a koja se bavi najpre zaštitom žena i žrtava nasilja, dosta uticala da se odnos prema ženama u ovom gradu promeni, pa čak i u samim institucijama sistema.

Sve dobre zakone su napravile nevladine organizacije. I tu smo uticali. Utičemo svakodnevno kada dođu ugrožene žene i zatraže pomoć, kada ih savetujemo i kada nas poslušaju šta zapravo treba da urade“, smatra Nešićeva.

Ovo su moćne i uticajne žene Leskovca !

Da li vidi „naslednicu“ u poslu  kojim se bavi, kako sarađuje sa policijom i socijalnim radnicima i zašto je svaki dan na „Protestima protiv diktature“ u Leskovcu, saznajte iz razgovora koji smo sa Ljiljanom obavili u studiju Jugmedie:

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Lepo je cuti i procitati da u ovom traumatizovanom gradu zive hrabre , pametne i lepe zene.

  • Mož pišeš bre šta oćeš oceš #@(\\%÷÷$/5 20.04.2017., 16:45

   Traumtizovan je i neko ko za nik odabere I.I.

 2. Izuzetno hrabra, vrlo pametna, humana i naravno lepa žena. Svaki dan na protestima, sa svojom ćerkom. Kamo lepe sreće, da je bar malo više ovakvih žena, kao što je gospođa Nešić.

 3. Гавран 20.04.2017., 12:52

  Izvinite, a da li neko moze da mi kaze gde se odrzavaju protesti. Nikako ne mogu da ih pronadjem.

  • Admiral Kuznjecov 20.04.2017., 14:15

   Nisu sigurno na groblju gde „gavrana“ najviše ima.

   • Ponosni građanin 20.04.2017., 15:25

    Nisu na groblju, ali zaista su neprimetni protesti nekolicine izmanipulisanih naših sugrađana.

 4. A u čemu se to ogleda gospođina moć? 20.04.2017., 13:31

  U kom smislu je to ona moćna, ako sme da se pita?
  Redakcijo, znate li uopšte šta je to „moć“? Kakav ste spisak napravili, čini se da vam nije baš najjasnije. A imali ste i koga da pitate i ko bi vam sve to razjasnio sa filozofsko-kolumnističkog aspekta. Potanko od Aristotela preko Vebera, pa sve do Dane Drašković iz našijeh dana.
  Ajmo profesore, naoštri plajvaz ili ćemo pomisliti da si samo lepša polivinka gospođine porodično-interesno-projektne manufakture. 😉

  • Utisak nedelje 20.04.2017., 16:21

   Rode, ne gi pujdaj će ni oteknu procesori od nji. Ionako su već odavno zakrvavili oči za „još, još, jošš…“. Moć nikad ne isljučuje ostvarenost. A ostvarenos’ je za nekog vođenje knjigovodtsva u žensku organizaciju, za nekog realnog nemanipulanti privatni mali posao i ubiranje plodova sopstvenog rada bez upliva politike, neumerenog grebanja od domaćih ministarstava, za trećeg trgovina… I mene me čudi kako Milička nije već odavno odradila zbutaj pa prospi jedan pogolem serijal sa „moćnici“ iz odbor za ljudska prava, resurs i edukacioni centar, narodni parlament…Čisto da malo nesvesno izmedju redova punih hvalospeva razbije fama i stane na kraj glasinama u vezi njihove „moći“.

Comments are closed.