Ljubavlju i pažnjom protiv vršnjačkog nasilja

Ljubavlju i pažnjom protiv vršnjačkog nasilja
Podeli:

Deca zbog nedostatka ljubavi, podrške i razumevanja od strane okoline najčešće postaju agresivna i nasilna, ali ih ne treba zbog toga odbacivati, zaključak je okruglog stola koji je juče održan u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe u Leskovcu.

Takvoj deci je podrška okruženja je prekopotrebna, naglašeno je na tribini u kojoj su učestvovali učenici, roditelji, nastavnici, pedagozi i psiholozi šest osnovnih škola sa teritirije grada Leskovca kao i psihologinja Ivana Stanković, koordinatorka Savetovališta za mlade Doma zdravlja Leskovac.

Najlakše je dete koje izaziva vršnjačko nasilje premestiti u drugu školu, ali tako samo prebacujete vruć krompir drugoj instituciji i ne rešavate problem, već ga produbljujete“, naglašava Ivana Stanković.

Na okgruglom stolu se razgovaralo o problemima sa kojima se učenici susreću u komunikaciji sa svojim vršnjacima, ali i sa nastavnicima i roditeljima.

Cilj okruglog stola bio je da se pokrene razgovor o ovoj veoma bitnoj temi, u nadi da će se o njoj idalje razgovarati, radi prosvećivanja dece, roditelja i nastavnika. Istaknut je značaj vršljačke podrške i saradnja između mladih i odraslih, savezništva između roditelja, škole i lokalne zajednice“, ističe Aleksandra Milosavljević, direktorka škole „Vožd Karađorđe“.

Podršku tribini dala je i Organizacija Kreativnog Okupljanja „OKO“, udruženje Narodni parlament iz Leskovca i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Bilo je korisno i lepo. 120 minuta su prošla kao tren! Hvala!

Comments are closed.